>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Macron a difuzat live, pe Facebook, primirea sa la Cotroceni, în timp ce Preşedinţia nu a transmis evenimentul. Schimbul de tweet-uri între preşedinţi


Primirea la Cotroceni a lui Emmanuel Macron a fost difuzată în direct pe contul de Facebook al preşedintelui francez, cu un comentariu în care era preşedintele Klaus Iohannis era etichetat. Administraţia Prezidenţială nu a difuzat pe site, la secţiunea live, ceremonia de primire a lui Macron.

Transmisia live pe contul de facebook al preşedintelui Macron era însoţită de comentariul ”Ceremonie de primire la Bucureşti, în România, cu Klaus Iohannis”.
Omologul său român nu a difuzat ceremonia de primire pe contul său de facebook, iar site-ul Administraţiei Prezidenţiale a transmis în direct doar conferinţa de presă comună susţinută de către cei doi şefi de stat.
Imediat după ce a fost primit la Preşedinţie de cuplul Iohannis, Macron a pus pe Twitter următorul mesaj: "Am sosit la Bucureşti pentru a construi împreună cu Klaus Iohannis o Europă care protejează" şi i-a dat tag preşedintelui României"


După mai multe ore, Iohannis a răspuns în franceză: "Excelentă reuniune cu Emmanuel Macron pe tema partaneriatului strategic Ro-Fr şi o coordonare consolidată privind relansarea proiectului UE", cu tag pentru preşedintele francez.Preşedintele Republicii Franceze Emmanuel Macron a fost primit, joi, la Palatul Cotroceni cu onoruri militare. Preşedintele francez a fost însoţit de Prima Doamnă Brigitte Macron.
Au fost intonate cele două imnuri de stat şi a fost trecută în revistă garda de onoare. Preşedintele Macron a salutat în limba română garda de onoare.
După ceremonia primirii oficiale, cei doi preşedinţi au avut discuţii tete-a-tete, urmate de convorbiri cu cele două delegaţii. La final, Macron şi Iohannis au susţinut o conferinţă de presă comună.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu