>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Majoritatea americanilor nu sunt de acord cu decizia lui Trump de graţiere a şerifului Joe Arpaio, condamnat că organiza ilegal patrule pentru depistarea imigranţilor


Aproximativ 60% dintre cetăţenii americani nu sunt de acord cu decizia preşedintelui Donald Trump de graţiere a fostului şerif Joe Arpaio, arată un sondaj comandat de NBC News, relatează site-ul Axios.com.

Potrivit sondajului, 60% dintre cetăţenii americani cred că graţierea fostului şerif Joe Arpaio a fost o decizie "eronată", în timp ce 34% cred că este o acţiune "corectă".
Preşedintele Donald Trump nu ar fi trebuit să îl graţieze pe fostul şerif din Arizona Joe Arpaio, condamnat pentru atitudinea intransigentă faţă de imigranţii clandestini, a afirmat liderul republican Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA.
Donald Trump a decis graţierea fostului şerif Joe Arpaio, condamnat pentru ignorarea unui ordin judiciar care interzicea verificarea şi arestarea imigranţilor pe baza profilului rasial. Decizia preşedintelui SUA a fost criticată şi de alţi politicieni republicani, inclusiv de senatorul de Arizona John McCain şi de fostul guvernator al statului Florida Jeb Bush.Joe Arpaio, în vârstă de 85 de ani, a fost condamnat pentru ignorarea unui ordin judiciar, întrucât că nu a ţinut cont de o măsură a justiţiei în sensul opririi patrulelor pentru capturarea imigranţilor. Şeriful a continuat 17 luni patrulele pentru depistarea imigranţilor clandestini.
Donald Trump a argumentat că Joe Arpaio a fost condamnat pentru că "îşi făcea datoria".
Joe Arpaio a pierdut alegerile pentru menţinerea în funcţia de şerif în comitatul Maricopa din Arizona în noiembrie 2016, după 24 de ani de activitate în acest post.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu