>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Măsuri de ordine de Ziua Marinei: Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri constănţeni vor veghea la siguranţa persoanelor prezente la eveniment


Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri constănţeni vor asigura misiunile de ordine şi siguranţă publicăcu ocazia Zilei Marinei Române. Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată de Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 350 de poliţişti constănţeni vor fi prezenţi la datorie, în perioada mini-vacanţei din perioada 11 - 15 august, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică şi prevenirii şi combaterii faptelor antisociale care ar putea afecta climatul general de siguranţă în această perioadă.
”Fiind cunoscut faptul că în perioada premergătoare Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului şi de Ziua Marinei Române au loc manifestări religioase, ceremoniale şi exerciţii militare cu participarea unui public numeros, se impune luarea unor măsuri corespunzătoare din partea poliţiştilor pentru menţinerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică”, au declarat, vineri, reprezentanţii IPJ Constanţa, în cadrul unei întruniri care a avut loc la Prefectura Constanţa, alături de celelalte instituţii implicate în organizarea evenimentului.
În acest sens, poliţiştii constănţeni vor stabili cu reprezentanţii Jandarmeriei Constanţa modul de dispunere şi acţiune al dispozitivelor mixte de ordine şi siguranţă publică în zona lăcaşelor de cult şi în alte zone de interes operativ, precum şi adoptarea celor mai eficiente măsuri, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative, cu precădere pe timpul desfăşurării slujbelor religioase şi exerciţiilor militare.
Astfel, echipaje de patrulare ale Poliţiei Rutiere, în cooperare cu poliţişti locali, vor acţiona în zona peninsulară a municipiului Constanţa la orele de vârf, pe principalele artere din zonele adiacente, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele artere rutiere.
De asemenea, efective de poliţişti în uniformă, dar şi în ţinută civilă vor fi prezenţi în locurile aglomerate din preajma lăcaşelor de cult pentru a preveni furturile din buzunare şi din poşete.
”În zonele cu aflux de credincioşi sau turişti se vor pregăti rezervele de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, care să poată acţiona pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite”, au mai arătat sursele citate.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale vor monitoriza stările conflictuale şi vor intensifica controalele în locuri pretabile săvârşirii infracţiunilor, prin activităţi de prevenire şi combatere a infracţiunilor de natură judiciară.
De asemenea, aproximativ o mie de jandarmi, de la Inspectoratul Judeţean şi Gruparea Mobilă „Tomis” vor fi angrenaţi în misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate în perioada minivacanţei.
”Pentru Ziua Marinei vom acţiona în sistem integrat alături de poliţişti pentru asigurarea climatului de ordine şi pentru protecţia participanţilor la festivităţi. În zona în care vor fi organizate manifestările prilejuite de această sărbătoare vor fi constituite trei filtre de verificare a persoanelor”, a precizat şeful Grupării Mobile de Jandarmi, Daniel Ferencz.
La rândul lui, prim adjunctul inspectorului şef al ISU Dobrogea, Vlăduţ Ion, a spus că va fi instituit un dispozitiv specific de intervenţie în zona Comandamentului Flotei, compus din două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de transport victime multiple, în completarea dispozitivului de evacuare medicală pe care îl constituie Statul Major al Forţelor Navale şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean.
”De asemenea, pentru zona Portului Tomis, după festivităţi, în perioada organizării jocurilor marinăreşti, o ambarcaţiunea va asigura măsurile specifice de salvare”, a spus Vlăduţ Ion, precizând efectivele pe tură vor fi de 210 - 215 subofiţeri, în fiecare zi, în regim de permanenţă.
Şi conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a informat că în zilele de 14 şi 15 august asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată de Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul unităţii.
Totodată, în intervalul 14 - 15 august, Ambulatoriul de Specialitate (Policlinica nr.1) nu lucrează, programul cu pacienţii urmând să fie reluat miercuri, 16 august.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu