>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Apărării a dispus emiterea de noi decizii, "corecte", de pensionare pentru militarii care au murit în accidentul din Argeş


Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a dispus, joi seară, emiterea unor decizii "corecte" de pensionare pentru militarii care au murit în accidentul din judeţul Argeş, decizii pe baza cărora urmaşii să îşi poată primii drepturile, informează MApN.

"Referitor la deschiderea dreptului de pensie a urmaşilor sublocotenenţilor p.m. George Emilian Catană, Petre Cristian Toader şi Mihai Ionuţ Toma, decedaţi ca urmare a accidentului din data de 29 iunie 2017, ministrul Apărării Naţionale a dispus emiterea, în această seară, a unor noi decizii corecte de pensionare", informează MApN, printr-un comunicat remis MEDIAFAX.
De asemenea, Adrian Ţuţuianu a cerut şi clarificarea situaţiei de la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale, în special modul de relaţionare a acesteia cu alte structuri în schimbul de informaţii şi documente relevante în întocmirea acestor decizii.
Potrivit MApN, va fi analizată şi necesitatea schimbării legislaţiei şi instrucţiunilor interne în acest domeniu.Un camion în care se aflau 13 militari a căzut, pe 29 iunie, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Trei militari au murit, şase au fost transportaţi la Spitalul Militar din Bucureşti, doi la Braşov, unul la Piteşti, un altul neavând nevoie de internare.
George Emilian Catană, Petre Cristian Toader şi Mihai Ionuţ Toma au fost înaintaţi în gradul de sublocotenent post-mortem, prin ordin al ministrului.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu