>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Justiţiei: Vor fi folosite toate pârghiile legale pentru asigurarea funcţionării comisiei parlamentare care anchetează alegerile din 2009. "Unii, când deţin o funcţie, cred că deţin şi adevărul absolut"


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că va folosi toate pârghiile legale pentru asigurarea funcţionării comisiei parlamentare care anchetează alegerile din 2009, precizând că "unii, când deţin o funcţie, cred că deţin şi adevărul absolut".

"E adevărat că în această perioadă se pare că există o tensiune, încrâncenare din anumite puncte de vedere, dar tot adevărat e că mulţi se declară cunoscători în toate domeniile de activitatea, iar unii când deţin o funcţie, cred că deţin şi adevărul absolut. (..) V-am spus că domnia sa (n.r Augustin Lazăr) îşi menţine punctul de vedere, eu îl menţin pe al meu, motiv pentru care am sesizat Inspecţia Judiciară. Vă asigur că există suficiente mecanisme legale şi constiutuţionale pentru reglarea, asigurarea raportului dintre puterile statului şi sigur vor fi folosite toate pârghiile legale şi constituţionale pentru clarificarea acestor raporturi, pentru asigurarea funcţionării comisiei parlamentare", a declarat Tudorel Toader.
Întrebat dacă procurorul general al României a intrat într-o polemică cu ministrul Justiţiei, Toader a răspuns: "Nu aş face această afirmaţie, dar aş putea spune alt lucru: sigur că cele trei puteri sunt independente, separate, sunt în echilibru, dar, în acelaşi timp, există suficiente mecanisme, forme de control reciproc dintre puterile statului pentru a asigura necesarul echilibru al acestora şi buna funcţionare."
Ministrul a precizat că prin comisia parlamentară de anchetă se urmăreşte stabilirea unor circumstanţe şi nu verificare a dosarului."Comisia parlamentară şi-a propus să stabilească anumite stări, circumstanţe, împrejurări. Comisia parlamentară nu şi-a propus şi nici nu şi-ar fi putut propune să verifice soluţia dată de procurori, probele pe care le-a administrat sau nu, pentru că în acea ipoteză ar fi fost o ingerinţă a unei puteri, în competenţele stricte rezervate celeilalte puteri. Dar o comisie parlamentară care funcţionează în baza unei hotărâri verificate de CCR, apreciez eu că nu poate fi împiedicată să afle acele împrejurări, circumstanţe, stări de fapt şi să nu intre în competenţa organelor judiciare. Sunt state cu democraţie consolidată în care şefii de stat dau curs invitaţiilor la comisiile parlamentare", a mai spus ministrul Justiţiei.
Precizările vin după ce Parchetul General a transmis, miercuri seara, după ce ministrul Justiţiei a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la refuzul lui Augustin Lazăr de a trimite comisiei parlamentare dosarul alegerilor din 2009, că refuzul este expresia unui proces decizional bine fundamentat, riguros şi etapizat, precizând că nu există dispoziţii legale care să permită transmiterea unor fotocopii ale dosarelor penale.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu