>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Moştenitorul companiei Samsung, Lee Jae-Yong, CONDAMNAT la cinci ani de închisoare. Patru foşti directori ai gigantului telefoniei mobile au primit pedepse mai blânde


Moştenitorul companiei Samsung, Lee Jae-Yong, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare de către o instanţă sud-coreeană, fiind găsit vinovat de corupţie, deturnare de fonduri, ascunderea veniturilor ilicite şi transferul ilegal de bunuri în străinătate, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Lee Jae-Yong, în vârstă de 49 de ani, ocupă funcţia de vicepreşedinte al Samsung, una dintre cele mai mari companii din Coreea de Sud şi din lume.
Instanţa din Seul a decis că Lee este vinovat că a acordat mită unui prieten apropiat al fostului preşedinte sud-coreean Park Geun-Hye şi a deturnat fonduri în valoare de 5 milioane de dolari.
Omul de afaceri a recunoscut că a plătit aceşti bani, dar a negat că a cerut la schimb sprijin guvernamental.Procurorii au cerut 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-Yong, sub acuzaţia că ar fi oferit sau promis 38 de milioane de dolari pentru a obţine acordul guvernului în privinţa unei fuziuni între două filiale ale companiei Samsung, mutare care ar fi sporit controlul lui Lee asupra întregului imperiu Samsung.
Decizia instanţei nu este definitivă, iar Lee Jae-Yong a anunţat că va face apel.
Instanţa de la Seul a decis pedepse cu închisoarea şi pentru patru foşti directori din cadrul companiei Samsung. Choi Gee-Sung, fostul şef al biroului de strategii, în prezent desfiinţat, şi fostul său adjunct Chang Choong-Ki au fost condamnaţi la patru ani de închisoare. Park Sang-Jin şi Hwang Sung-Soo, foşti preşedinţi ai Samsung Electronics, au primit condamnări cu suspendare.
Samsung Electronics a înregistrat un profit operaţional record de 14,1 trilioane de woni (12.67 miliarde de dolari) în al doilea trimestru al anului 2017. Totuşi, experţii consideră că Samsung se va confrunta cu provocări pe termen lung, în special în privinţa deciziilor pentru proiecte-cheie, fuziuni şi achiziţii.
Pe măsură ce giganţii din industria tehnologică globală fac investiţii agresive pentru a prelua conducerea în domeniul inteligenţei artificiale, al Internetului Obiectelor şi al industriilor de realitate virtuală, analişti din domeniu citaţi de agenţia Yonhap apreciază că absenţa prelungită a conducerii Samsung poate determina pierderi în faţa concurenţei.
Totodată, experţii citaţi avertizează că Samsung Electronics poate fi penalizată în conformitate cu Legea privind Practicile de Corupţie Străine, care pedepseşte companiile americane vinovate de dare de mită peste hotare.
Deşi Samsung Electronics nu este o companie din SUA, domeniul de aplicare a legii a fost extins în 2008 şi a deschis posibilitatea pentru includerea companiei sud-coreene. Prin urmare, Samsung ar putea fi exclusă din proiectele de achiziţii publice din Statele Unite.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu