>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Oficiali SUA asigură că ameninţările lui Donald Trump la adresa Coreei de Nord au fost "spontane" şi că "îi aparţin"


Afirmaţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, privind o reacţie "cu foc şi furie" la ameninţările Coreei de Nord au fost "spontane" şi îi aparţin în totalitate, afirmă, sub protecţia anonimatului, oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington.

"Comentariul făcut de preşedintele Donald Trump nu a fost planificat, a fost spontan", declarat un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington citat de site-ul agenţiei Reuters.
"Nu au existat discuţii în sensul escaladării retoricii beligerante ca reacţie la afirmaţiile liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, sau la posibilele efecte. Cu toate acestea, este important ca nord-coreenii să înţeleagă că răbdarea strategică a Statelor Unite se apropie de final şi că menţinem determinarea de a ne apăra aliaţii", a precizat oficialul citat.
Donald Trump a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord".
"Afirmaţia i-a aparţinut în totalitate lui Donald Trump", a spus un alt oficial american, tot sub protecţia anonimatului.
Alţi doi oficiali SUA au declarat, tot sub protecţia anonimatului, că ameninţările preşedintelui nu sunt utile, riscând să atragă un răspuns nedorit din partea liderului nord-coreean. În plus, există riscul îndepărtării unor aliaţi ai SUA precum Japonia şi Coreea de Sud, precum şi a unor adversari de genul Chinei şi Rusiei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu