>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Omul de afaceri Genică Boerică, condamnat la 10 ani şi 3 luni de închisoare, a fost adus în ţară după ce a fost prins în Italia


Omul de afaceri Genică Boerică, condamnat la 10 ani şi 3 luni de închisoare, pentru infracţiuni de natură economică, a fost adus în ţară, în noaptea de luni spre marţi, din Italia, au declarat, pentru Mediafax, surse din Poliţie.


Poliţia Română arată, într-un comunicat remis marţi dimineaţă Mediafax, că în noaptea de 28 spre 29 august, o escortă a Poliţiei Române a preluat din Italia şi adus în ţară un bărbat urmărit la nivel internaţional de autorităţile judiciare române întrucât este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani şi 3 luni pentru infracţiuni de natură economică.
Bărbatul a fost localizat şi depistat, în urma schimbului de informaţii efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, în Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017, Curtea de Apel din Milano a decis predarea către România.
Surse din Poliţie au precizat pentru agenţia Mediafax că este vorba de omul de afaceri Genică Boerică.Craioveanul a fost condamnat definitiv, în ianuarie 2014, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la 10 ani şi trei luni pentru spălare de bani. Bărbatul a mai fost condamnat, tot definitiv, la şase ani de închisoare cu executare, într-un dosar de returnări ilegale de TVA. O a treia condamnare a primit-o de la Judecătoria Sectorului, respectiv un an de închisoare cu suspendare în cazul accidentului din 2011, când l-a lovit cu maşina pe Iulian Crăciun, aflat în scaun cu rotile, pe o trecere de pietoni din zona Dorobanţi din Capitală, apoi a fugit de la locul accidentului.
Genică Boerică a fost dat în urmărire internaţională după ce nu a fost găsit de poliţişti, pentru a pune în executare sentinţa de 10 ani şi trei luni de închisoare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu