>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Povestea celor 6.200 de tone de aur dintr-un subsol din Manhattan: americanii spun că nu sunt ale lor, specialiştii vorbesc despre o cacealma


Sistemul Federal de Rezerve din Statele Unite păstrează 6.200 de tone de aur, într-un seif situat într-un subsol din Manhattan, dar informaţiile extrem de limitate oferite de oficialităţi, legate de stocul de aur, îi îndeamnă pe americani să creadă că informaţia este o cacealma, potrivit Wall Street Journal.
Oficialităţile transmit vizitatorilor că seiful din subsol reprezintă cel mai mare stoc oficial de aur din lume, a cărui valoare se încadrează între 240 şi 260 de miliarde de dolari.
„Nimeni nu poate fi sigur că stocul de aur chiar există, cu excepţia angajaţilor Rezervelor Federale, care au acces. Dacă aurul se află într-adevăr acolo, Banca Centrală nu a oferit niciodată dovezi care să demonstreze acest lucru”, susţine Ronan Manly, analist în metale preţioase pentru comerciantul de aur BullionStar din Singapore.
Unii susţin teoria conform căreia aurul, ce se presupune a fi situat în subsolul din strada Liberty, numărul 33, ar putea fi doar lingouri false. Anumiţi investitori, adepţi ai teoriei conspiraţiei, iau în considerare varianta în care Sistemul Rezervelor Federale a arendat aurul, în secret, pentru a manipula preţul metalului pe piaţă.
„Trebuie să fi fost o bancă centrală care a vărsat în piaţă o cantitate foarte mare de aur”, spune John Embry, fost strateg de investiţii pentru Sprott Asset Management, firmă ce a gestionat un fond de aur.
„Preţul aurului nu a fluctuat în mod natural”, îşi aminteşte Embry legat de perioada în care a supervizat fondul de aur, şi susţine că singurul motiv plauzibil pentru fluctuaţii ar fi fost astfel de acţiuni iniţiate de Sistemul Rezervelor Federale.
După ce materialul realizat de Wall Street Journal, despre subsolul din Manhattan, a fost publicat, un purtător de cuvânt al Rezervelor Federale a declarat că niciun procent din aurul stocat, în subsolul din New York, nu aparţine Statelor Unite şi a insistat că „statul nu foloseşte în niciun fel aurul, mai ales, pentru a-l împrumuta sau a-l arenda.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu