>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Republica Moldova a reiterat intenţia de a cere la ONU retragerea forţelor militare străine din ţară/ Ambasadorul Rusiei la ONU consideră ca este vorba despre "o acţiune neprietenoasă"


Vicepremierul şi ministrul de Externe moldovean Andrei Galbur a reconfirmat, marţi, intenţia Chişinăului de a promova includerea pe agenda Adunării Generale a ONU a unui subiect intitulat "Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova", relatează moldpres.md.

Andrei Galbur s-a întâlnit la Chişinău cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, pentru a discuta despre situaţia actuală şi perspectivele dialogului politic bilateral.
În contextul abordării subiectului prezenţei militare ruse pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul Galbur a reconfirmat intenţia de a promova includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale a ONU a unui subiect suplimentar intitulat "Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova".
Andrei Galbur a subliniat faptul că această iniţiativă nu vizează retragerea militarilor ruşi care fac parte din forţa trilaterală de menţinere a păcii ce operează în zona de securitate din regiunea Transnistria.În cadrul întrevederii diplomatice au fost abordate şi unele aspecte legate de promovarea procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană.
La 21 iulie, Parlamentul Republicii Moldova a votat declaraţia înaintată de deputaţii din Partidul Democrat în privinţa retragerea trupelor ruse din Transnistria, despre care se consideră că se află ilegal pe teritoriul statului moldovean. Preşedintele Igor Dodon se opune acestui demers.
Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, consideră ca este vorba despre "o acţiune neprietenoasă" care reflecta diviziunile existente între preşedinte şi restul puterii executive de la Chişinău, iar ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţa, a fost convocat pentru a oferi explicaţii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu