>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Suspiciunea de toxiinfecţie cu stafilococ, confirmată în cazul copiilor internaţi de la Păltiniş, după ce au consumat piure de cartofi contaminat


Suspiciunea de toxiinfecţie alimentară cu stafilococ a fost confirmată în cazul celor patru copii care au ajuns la spital, după ce au fost cazaţi la o pensiune din staţiunea Păltiniş. Piureul de cartofi servit copiilor prezenta stafilococ aureu, potrivit DSP Sibiu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri, privind focarul de toxiinfecţie alimentară din Păltiniş, apărut în 10 august. că din probele biologice recoltate de la copiii prezentaţi la spital s-a identificat la unul dintre pacienţi Stafilococ aureu.
Dintre probele alimentare găsite la pensiune, în piureul de cartofi s-a identificat Stafilococ aureu, restul probelor fiind corespunzătoare.
De asemenea, s-au făcut nouă teste de salubritate, două dintre ele fiind pozitive pentru microorganisme aerobe, iar într-o probă s-a identificat Klebsiella sp.În aceste condiţii, DSP arată că manifestările clinice, incubaţia scurtă, distribuţia cazurilor, precum şi remisiunea rapidă a simptomelor sugerează că a fost vorba despre un episod de toxiinfecţie alimentară stafilococică.
”Această ipoteză este susţinută de prezenţa aceluiaşi germen (Stafilococ aureu) în proba alimentară (piure de cartofi), precum şi în lichidul de vărsătură recoltat de la unul dintre bolnavi. Situaţia poate fi clasificată cu 1 caz confirmat şi celelalte probabile, întrucât au îndeplinit criteriile clinice, precum şi criteriul epidemiologic. Ţinând cont de evoluţia focarului şi de rezultatul probelor de laborator, DSP Sibiu interpretează episodul apărut ca şi focar de toxiinfecţie alimentară cu stafilococ”, se arată în comunicat.
Blocul alimentar al pensiunii a fost amendat.
În 10 august, patru copii din judeţul Argeş, care erau cazaţi la o pensiune din staţiunea Păltiniş, judeţul Sibiu, au ajuns la Spitalul de Pediatrie, cu simptome de greaţă şi vărsături.
Cei patru copii făceau parte dintr-un grup de 26 de copii şi 4 însoţitori din judeţul Argeş, care au fost cazaţi din data de 6 august la o pensiune din Păltiniş.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu