>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Topul sectoarelor care au făcut cele mai multe angajări noi. Nu­mă­rul de angajaţi a ajuns la un ni­vel-record al ultimilor aproape 20 de ani


În primele cinci luni ale anului 2017, angajatorii români au creat 113.000 de noi locuri de muncă, nu­mă­rul de angajaţi din economie ajungând la un ni­vel-record al ultimilor aproape 20 de ani, de 4,846 milioane de per­soane în luna mai, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.
Industria prelucrătoare, unde activează marii producători de componente auto, a creat un sfert din cele peste 110.000 de noi locuri de muncă din acest an, în timp ce sectorul construcţiilor şi turismul sunt următorii doi mari angajatori, potrivit Ziarului Financiar.
„Datele statistice confirmă ceea ce s-a întâmplat pe piaţa muncii. Atâta timp cât încă avem investiţii în România, zona industrială va continua să crească numărul de angajaţi. Tot ceea ce înseamnă industrie automotive în România are şanse să rămână pe primul loc în topul angajărilor, câtă vreme avem candidaţi şi nu avem o creştere radicală a costurilor comparativ cu alte ţări în care investitorii ar putea să îşi desfăşoare activitatea. Presiunea de pe piaţa muncii e mai mare ca în 2007 - 2008“, a spus Sorina Donisa, CEO al APT Resources & Services, parte a grupului polonez Work Service Group. Totuşi, ea a mai spus că în acest mo­ment sunt foarte multe locuri de muncă disponibile în piaţa muncii, dar pro­blema principală a compani­ilor în prezent este lipsa unui nu­măr suficient de mare de candidaţi.
Pe locul doi în topul sectoa­relor care au făcut cele mai multe noi angajări se află construc­ţi­ile, care au un efectiv total de pes­te 388.000 de angajaţi în România, în creştere cu 13.600 de persoane de la începutul anului. Acesta este urmat de hoteluri şi restaurante, unde lucrează aproape 190.000 de angajaţi, sector în care companiile au făcut 13.400 de noi angajări în primele cinci luni.
„Creşterea numărului de sala­riaţi este cadenţată de lipsa de candidaţi, cred că dacă am avea mai mulţi oameni disponibili în piaţă, am vedea o creştere şi mai mare a angajărilor“, a mai spus Sorina Donisa.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu