>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tudose: Randamentul mediu al fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de aproximativ 4%. "Exemplul concret" dat de premier pe Facebook


Premierul Mihai Tudose a precizat că randamentul mediu al fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de aproximativ 4%, iar randamentul la care s-a referit vineri viza "suma încasată de beneficiar la pensie în cele două ipostaze - cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II".

"Randamentul mediu, din 2008 până în prezent, al fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de aproximativ 4%. În Pilonul I, punctul de pensie se calculează ca fiind raportul dintre salariul încasat şi salariul mediu. Acest lucru înseamnă că o persoană care a avut o creştere anuală a salariului mai mare de 4% faţă de creşterea salariului mediu va avea la pensie mai mulţi bani decât o persoană care a optat şi pentru Pilonul II", a scris Mihai Tudose pe Facebook.
El a prezentat şi un "exemplu concret" al angajaţilor care în toată perioada 2008 – 2017 au avut salariul minim şi care au avut o creştere de aproximativ 180%, în timp ce salariul mediu a crescut cu mai puţin de 100%.
"Rezultă că acesta a avut o creştere a punctului de pensie de peste 80%, comparativ cu 40% pentru cei ce au optat şi pentru Pilonul II. Randamentul la care m-am referit, calculat în raport cu punctul de pensie, viza suma încasată de beneficiar la pensie în cele două ipostaze: cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II", a încheiat premierul Mihai Tudose.Vineri, după şedinţa CExN al PSD, premierul Mihai Tudose a declarat că, potrivit Ministerului Finanţelor, "randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decât randamentul obţinut la pilonul II", motiv pentru care a cerut o analiză a oportunităţii diminuării contribuţiei virate la fondurile administrate privat.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu