>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video FOTO, VIDEO | Macron la Bucureşti - o vizită în întârziere ”au ralenti”. Preşedinţii şi soţiile lor nu au grăbit vizita la Muzeul Satului, amânând recepţia de la Palatul Cotroceni


Vizita preşedintelui Macron la Bucureşti a început cu o întârziere de jumătate de oră care nu a mai fost recuperată pe parcurs, dimpotrivă, inclusiv din cauza prelungirii discuţiilor dintre cele două delegaţii, fiecare cu preocupări proprii: Schengen pentru România, angajaţii detaşaţi pentru Macron.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a ajuns, însoţit de prima doamnă Brigitte Macron, la Palatul Cotroceni la ora 13.30, cu 30 de minute mai târziu decât ora stabilită. Aceştia au fost întâmpinaţi, cu onoruri militare, de preşedintele Klaus Iohannis şi de Carmen Iohannis.
După ce au fost intonate imnurile naţionale ale celor două state, preşedintele Emmanuel Macron a salutat în limba română Garda de Onoare.
Cele două cupluri s-au deplasat apoi spre Palat, unde au avut o primă oprire în biblioteca de la Cotroceni. A urmat apoi tradiţionala fotografie oficială, în holul de la intrarea principală a Palatului Cotroceni. Spaţiul a fost neîncăpător pentru numărul mare de jurnalişti atât din partea delegaţiei române, cât şi din cea a Franţei.
Momentul solemn a devenit unul amuzant în momentul în care cei doi şefi de stat au păşit în incintă. Pentru Iohannis şi Macron, fotoreporterii prezenţi au făcut un culoar de trecere, însă nu au mai fost atenţi la faptul că aceştia erau urmaţi şi de cele două prime doamne, aşa că s-au interpus, fără să vrea, între cei doi preşedinţi şi consoartele lor care au trebuit să-şi facă loc printre jurnalişti.
Situaţia creată a stârnit hohote de râs între toţi cei prezenţi, mai ales în rândul oficialilor. Cuplul Iohannis a savurat copios momentul, lucru vizibil şi în fotografiile în care cei doi au afişat un zambet larg.
A urmat apoi o întrevedere tete-a-tete între Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis, care a avut o mică prelungire, suficientă însă cât să dea peste cap întregul program al lui Macron. De exemplu, conferinţa de presă a început cu o întârziere de aproape 45 de minute.
Astfel, premierul Mihai Tudose a trebuit să aştepte să se încheie conferinţa comună de presă a preşedinţilor pentru întrevederea cu Macron. Premierul i-a făcut cadou preşedintelui francez o crenguţă dintr-un steja plantat la Iaşi de către generalul Henri Berthelot, şeful misiunii militare franceze în România, în perioada Primului Război Mondial, general care a avut o contribuţie majoră la refacerea armatei române după înfrângerile grele din timpul campaniei din 1916.
În prima parte a zilei, Carmen Iohannis a ales o ţinută de zi, formată dintr-o rochie de culoare albă, decupată la nivelul umerilor, dar care i-a subliniat talia, pantofi albi şi o geantă plic de culoare bej-nude. Brigitte Macron a ales pentru debutul vizitei în România o rochie cu o croială simplă, de culoare bleumarin, pantofi negri şi un blazer negru cu fermoare.
Cele două şi-au zâmbit şi au socializat încă din prima clipă, schimbând câteva cuvinte imediat după ceremonia militară. Brigitte Macron şi Carmen Iohannis au vizitat împreună şi Muzeul Satului, preferând să nu meargă cu stricteţe pe traseul urmat de către soţii lor care au fost nevoiţi, la un moment dat, să le aştepte când ele examinau mai îndeaproape nişte straie populare. De remarcat, este şi faptul că preşedinţii şi soţiile lor nu au grăbit vizita la Muzeul Satului pentru a recupera decalajul faţă de program, preferând să amâne recepţia de la Palatul Cotroceni.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu