>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Alexandru Gheorghe, locotenentul care protesta în anul 2012 la Bucureşti, a demisionat din Armata Română din cauza "permanentei hărţuiri"


Locotenentul Alexandru Gheorghe, care protesta în anul 2012 în Piaţa Universităţii din Bucureşti, şi-a dat demisia, marţi, din Armata Română, din cauza "permanentei hărţuiri" a sa în calitate de ofiţer de către anumiţi superiori "prin mijloace variate", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alexandru Gheorghe a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că a activat în ultima perioadă la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, dar a fost mutat la Capul Midia, în judeţul Constanţa.
„Mi-am dat demisia din Armata Română cu data de marţi şi am trimis-o ministrului Apărării Naţionale. Va trebui aprobată, este o formalitate, dar există un termen de 20 de zile de aprobare, perioadă în care voi mai merge la serviciu. Am activat ca locotenent în ultima perioadă la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, judeţul Cluj, după care am fost mutat la Capul Midia, în judeţul Constanţa, în interes de serviciu, la 700 de kilomeetri departe de casă. După ce rămân în viaţa civilă mă voi orienta câteva luni spre familie”, a spus Gheorghe.
Locotenentul Alexandru Gheorghe a scris, marţi, pe o reţea de socializare că iubeşte, în continuare, necondiţionat, Armata Română, dar nu mai poate continua să activeze „fără a răbda batjocura celor ce au ajuns să se considere stăpâni de sclavi insignifianţi pe propria lor moşie”.„Armata trebuie să aparţină Ţării şi românilor nu intereselor mici şi meschine şi, cu siguranţă, nu cumetriilor de conjunctură. Sper ca măcar în rezervă să beneficiez de dreptul la liberă exprimare publică şi sper să fiţi şi atunci la fel de <<tari>>, <<impozanţi>> şi <<plini de onoare şi demnitate>>. Atunci când vă veţi auzi numele şi va trebui să răspundeţi...voi, nu umilii voştri purtători de cuvinte goale. Am cunoscut în Armată oameni de o valoare inestimabilă şi am cunoscut şi lichele. Celor din urmă le doresc să apuce schimbarea”, se arată în postare.
În demisia înaintată ministrului Apărării Naţionale, Gheorghe a expus motivele care au stat la baza demisiei, menţionând printre acestea permananenta hărţuire a sa în calitate de ofiţer al Armatei Române de către anumiţi superiori prin mijloace variate „începând cu anul 2012, folosindu-se cu rea credinţă de prezumţia de legalitate a regulamentelor şi a ordinelor militare”.
„Impasibilitatea organelor abilitate ale MApN în a cerceta măcar, fapte cu evident caracter penal ce aduc gravă atingere demnităţii şi onoarei uniformei militare evidenţiate în rapoartele transmise de către subsemnatul. Încercarea unor cadre MApN de a-mi distruge nu doar cariera militară, ci şi viaţa personală prin acţiuni ce în mod vădit sunt lipsite de orice alt scop, totul culminând cu mutarea mea la Capul Midia, la cea mai mare distanţă posibilă de domiciliu şi soţia mea. Încercarea de a împiedica prin orice mijloace exercitarea dreptului militarilor de a fi informaţi asupra drepturilor sau a posibilelor încălcări a acestora, prin izolarea mea, în speranţa de a-mi împiedica activitatea inclusiv în cadrul asociaţiei civile legal constituite, ADMAR-Apărarea Drepturilor Militarilor Activi şi în Rezervă, al cărei preşedinte sunt”, a precizat locotenentul Alexandru Gheorghe.
Acesta a subliniat că toate atingerile care i-au fost aduse i-au afectat puterea de muncă, sănătatea, „dar mai ales credinţa că militarul este condus de înalte principii de onoare si demnitate şi este ghidat în acţiunile sale strict de idealuri ce ţin de interesul Armatei ca instituţie fundamentală a Statului”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu