>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ambasadorul Hans Klemm: SUA susţin România în efortul de a contribui la securitatea energetică regională


Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Ploieşti, în cadrul Aspen Energy Summit, că America susţine România în efortul de a contribui la securitatea energetică regională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„SUA susţin România în efortul de a contribui la securitatea energetică regională prin dezvoltarea de interconexiuni şi diversificarea tipurilor de combustibili şi resurse. Susţinem România şi Comisia Europeană în eforturile de a crea infrastructuri care să realizeze legături mai bune pentru furnizarea de gaze”, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, la Aspen Energy Summit, de la Ploieşti.
Acesta a mai arătat că, prin prezenţa la acest summit, a pus o „piatră” la colaborarea dintre români şi americani.
„Aici, în Ploieşti, în ceea ce priveşte industria petrolieră există o istorie îndelungată între români şi americani şi sunt foarte onorat să mă aflu astăzi aici, ca să pun încă o piatră în această istorie. Această colaborare în domeniul energetic prespune mai multe părţi implicate, producţie, evoluţie, multe companii americane care încearcă să introducă tehnologii noi în România. Investiţiile americane au fost diverse şi extinse, producătorii de echipemente, cum ar fi General Electric, produce echipamente pentru câmpurile petroliere, are un sediu chiar aici, în Ploieşti (...). Desigur, sunt mai multe posibile opţiuni ale României care să asigure prosperitatea”, a arătat Klemm.
De altfel, ambasadorul SUA a precizat că „energia este la baza prosperităţii economice”.
„Energia este la baza prosperităţii economice şi accesul la surse de încredere de energie este o preocupare naţională pentru orice ţară din lume. În calitate de ministru al energie am afirmat că America este dedicată accesului universal la energie rentabilă şi la securitate energiei. SUA lucrează cu partenerii săi pentru a găsi soluţii, reprezintă o componentă esenţială a securităţii naţionale. Încercăm să facem parteneriate cu consumatorii, cu sectoarele publice şi private, pentru a face lobby pentru securitatea energetică. Europa este o prioritate de top pentru SUA, independenţa statelor a dus la colaborarea pentru un mix energetic. Rusia trebuie să rămână o parte implicată din acest mix energetic. Securitatea energetică poate fi obţinută, în opinia noastră, prin diversificarea tipurilor de combustibili, de surse, şi de metode de transport”, a mai spus Hans Klemm.
Institutul Aspen România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova, Primăria Ploieşti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, a organizat, miercuri, la Ploieşti, a cincea ediţie a Aspen Energy Summit.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu