>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie rămâne sub control judiciar


Curtea de Apel Constanţa a respins, marţi, solicitarea revocării măsurii controlului judiciar formulată în cazul arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, în dosarul ”Nazarcea”, în care este acuzat, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene.

Curtea de Apel Constanţa a respins cererea de revocare a controlului judicar şi a decis menţinerea măsurii pe o perioadă de până la 60 de zile, cu începere de la data de 12 septembrie.
Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Potrivit avocatului Maria Vasii, unul din apărătorii IPS Teodosie, decizia Curţii de Apel Constanţa nu va fi contestată la ICCJ.Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie este acuzat, în dosarul ”Nazarcea”, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene.

La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, luni, primul termen din dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Dosarul s-a aflat, până acum, în procedură de cameră preliminară, la Curtea de Apel Constanţa, iar faţă de ÎPS Teodosie este în vigoare măsura controlului judiciar.
La termenul de luni, avocatul prelatului, Maria Vasii, a solicitat revocarea măsurii controlului judiciar.
Instanţa a amânat pronunţarea pentru marţi, 12 septembrie.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 2 octombrie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu