>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Armata chineză a exersat în premieră apărarea împotriva unui "atac surpriză" pe mare


Forţele aeriene chineze au efectuat, joi, exerciţii în premieră privind apărarea împotriva unui "atac surpriză" pe mare, în apropierea Peninsulei Coreene, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Un batalion de apărare antiaeriană a efectuat exerciţii în cursul dimineţii, în apropierea Mării Bohai, golful Mării Galbene care separă China de Peninsula Coreeană, a anunţat site-ul oficial al armatei chineze.
Trupele au călătorit din centrul Chinei la locul de desfăşurare, înainte de a începe exerciţiile pentru a preveni un "atac surpriză" care a simulat o bătălie reală.
"Capacităţile de reacţie rapidă a trupelor şi nivelurile actuale de luptă au fost efectiv testate", a anunţat armata chineză.
Advertisement
Este pentru prima dată când un armament specific, care nu a fost identificat, a fost folosit pentru a doborî ţinte aflate la joasă altitudine peste mare.
Exerciţiul chinez vine la câteva zile după ce Coreea de Nord a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai mare test nuclear, o bombă cu hidrogen, şi există o preocupare din ce în ce mai mare pe plan internaţional că regimul de la Phenian planifică alte teste nucleare şi balistice, inclusiv cu o rachetă cu rază lungă de acţiune.
După săptămâni de tensiuni amplificate, Coreea de Sud şi Statele Unite au discutat despre desfăşurarea unor portavioane şi bombardiere strategice în Peninsula Coreeană.
Tot joi, ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat că implementarea sistemului american de apărare antirachetă THAAD a fost finalizată, catalogând situaţia drept o măsură urgentă pentru a contracara ameninţările din partea Coreei de Nord.
China şi Rusia au protestat puternic împotriva instalării sistemului american de apărare antirachetă, despre care spun că va destabiliza securitatea regională şi va fi folosit pentru a extinde influenţa militară a Washingtonului în Peninsula Coreeană. În plus, China susţine că sistemul afectează propria securitate din cauza radarului performant.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu