>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ce infracţiuni au făcut românii, anul acesta, pe litoral. Traficul şi consumul de droguri, ÎN TOP


Traficul şi consumul de droguri se află pe primul loc în topul faptelor penale constatate de jandarmi, vara aceasta, pe litoral, numărul cazurilor descoperite fiind de aproape două ori mai mare decât cele înregistrate sezonul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanţa, Daniel Mihai Ferencz, în această vară au fost constatate şi s-au întocmit acte de sesizare penală pentru 108 infracţiuni, faţă de 130 de cazuri înregistrate anul trecut.
„Un număr de 81 de fapte penale din cele 108 au fost constatate au fost pe linia traficului şi consumului de droguri de risc şi etnobotanice. Faţă de cele 44 de fapte constatate în aceeaşi perioadă a anului 2016, avem aici o creştere de 84 la sută”, a declarat, miercuri, Daniel Mihai Ferencz, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.
Potrivit acestuia, majoritatea dealerilor sau consumatorilor au fost depistaţi în staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Costineşti.De asemenea, în perioada analizată au fost depistaţi 11 persoane date în urmărire, toţi fiind minori dispăruţi din centrele de minori fără adăpost, faţă de doar trei persoane depistate în vara anului trecut.
Tot în această vară, jandarmii au aplicat amenzi contravenţională în sumă totală de peste 1,7 milioane de lei, majoritatea sancţiunilor, aproape 4.000, fiind constatate la Legea 12 pe 1990 privind comerţul ilicit stradal.
La rândul lui, şeful Poliţiei Judeţene Constanţa, Constantin Dancu, a spus că numărul infracţiunilor comise în această vară a scăzut cu aproape 20 de la sută comparativ cu sezonul estival trecut, la o medie de turişti de aproape 150.000 de persoane pe zi, mai mare cu cinci procente faţă de 2016.
„Am înregistrat în perioada sezonului estival o medie zilnică de aproximativ 143.000 de turişti. Comparativ cu anul 2016 am avut o creştere de aproximativ 5 la sută. Maximul turiştilor s-a înregistrat în data de 13 august, când au fost aproximativ 270.000 de turişti. Tot în perioada sezonului estival am avut o scădere de aproximativ 18 la sută comparativ cu anul 2016”, a spus Dancu, precizând că numărul furturilor din auto au scăzut cu aproximativ 19 la sută, în timp ce furturile de pe plajă s-au redus cu 33 la sută.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu