>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea, respinsă


Tribunalul Alba a respins, luni, cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea, condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tribunalul Alba a admis contestaţia formulată de DNA Alba Iulia împotriva unei sentinţe a Judecătoriei Aiud, care dispusese liberarea condiţionată a lui Ilie Carabulea.
”Tribunalul Alba a desfiinţat sentinţa atacată şi a respins propunerea Comisiei de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Aiud privind liberarea condiţionată a inculpatului C.I. şi a stabilit că o nouă propunere se va putea face după data de 25.03.2018”, arată Tribunalul Alba.
Luni, în faţa judecătorilor Tribunalului Alba, Ilie Carabulea a susţinut că şi-a însuşit greşelile pe care le-a făcut şi are nevoie de operaţie de hernie de disc şi tratament.De asemenea, el a invocat şi faptul că, pe lângă cele trei luni de detenţie, fiind condamnat în iunie 2017, a mai stat în arest preventiv şi arest la domiciliu o perioadă însemnată de timp.
Hotărârea Tribunalului Alba este definitivă.
Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat în dosarul "Carpatica", în iunie, definitiv, la 5 ani şi 6 luni de închisoare. În acelaşi dosar, fostul şef ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost achitat.
În dosarul "Carpatica", au fost judecaţi fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, omul de afaceri Ilie Carabulea, Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF, Radu Mustăţea, la data faptelor membru în Consiliul de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, alături de alte persoane.
Potrivit procurorilor, Carabulea, Mustăţea şi Mîrzac "au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA".
"Carabulea Ilie (persoana care deţine indirect şi controlează societatea de asigurări) l-a promovat, susţinut şi cointeresat financiar, în mod constant, pe fostul director Mîrzac Marian (care a ocupat această funcţie la SC Carpatica Asig SA în perioada 16.05.2012 - 23.04.2013), pentru a fi ales în conducerea ASF. Din poziţia de membru neexecutiv în cadrul conducerii ASF, ocupată cu începere din data de 24 aprilie 2013, Mîrzac Marian a făcut demersuri pentru a asigura protecţia SC Carpatica Asig SA şi pentru a evita suspendarea autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România, până la remedierea deficienţelor", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu