>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Coreea de Nord transmite un avertisment Statelor Unite: Vă vom provoca cea mai mare durere


Coreea de Nord a avertizat, luni, că va provoca ”cea mai mare durere şi suferinţă” Statelor Unite, dacă Washingtonul va persista în încercarea de a impune sancţiuni mai severe asupra Phenianului după cel de al şaselea test nuclear nord-coreean, informează France 24.

Statele Unite a solicitat Consiliului de Securitate al ONU să voteze luni noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, în pofida poziţiei exprimate de China şi de Rusia, care s-au declarat sceptice în privinţa eficienţei unor noi sancţiuni.
Într-un comunicat publicat de către agenţia de presă nord-coreeană KCNA, Ministerul de Externe de la Phenian a avertizat Washingtonul că dacă vor fi adoptate sancţiuni ”ilegale” mai dure împotriva Coreei de Nord, atunci Statele Unite vor plăti un preţ corespunzător.
”Măsurile viitoare ce vor fi luate de către Coreea de Nord vor provoca Statelor Unite cea mai mare durere şi suferinţă din toată istoria sa”, se arată în mesajul transmis de către Ministerul de Externe de la Phenian.
”Lumea va asista la modul în care Coreea de Nord va acţiona împotriva gangsterilor din SUA prin luarea unor măsuri mai dure decât au prevăzut vreodată”, a adăugat KCNA. Phenianul a mai precizat că a ”dezvoltat şi perfecţionat arma termonucleară pentru a descuraja acţiunile ostile şi ameninţătoare ale Statelor Unite”.
Washingtonul îşi doreşte ca, în şedinţa Consiliului de Securitate de luni, ONU să adopte o rezoluţie prin care să instituie un embargo asupra petrolului nord-coreean şi să fie oprit exportul de produse textile.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu