>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

CUTREMUR cu magnitudinea 8,1 în largul coastelor Mexicului. Alertă de tsunami pentru şapte state; cel puţin patru morţi


Un seism puternic cu magnitudinea de 8,1 pe scara Richter a avut loc în largul coastelor Mexicului, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS) şi Centrului de alerte tsunami din Oceanul Pacific, informează site-ul agenţiei Reuters. Cutremurul s-a simţit în capitala Mexicului şi a făcut cel puţin patru victime.

Cel puţin patru persoane au decedat în urma unui cutremur de 8 grade pe scara Richter ce a avut loc în largul coastelor Mexicului, informează presa internaţională.
USGS a transmis că este posibilă răspândirea valurilor de tsunami din cauza cutremurului. Până în prezent cel mai înalt val a atins înălţimea de 0,7 metri. Clădiri din capitala Ciudad de Mexico au fost zdruncinate, conform postului BBC News.
Epicentrul a avut loc la aproximativ 100 km de sud-vestul oraşului Pijijiapan şi a avut o adâncime de 35 km.O avertizare de tsunami a fost emisă pentru statele Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama şi Honduras.
"Cutremurul de-a lungul coastei mexicane este estimat a fi de la puternic la sever”, a declarat un geofizician de la Institutului American de Geofizică (USGS) pentru CNN. "Sunt aşteptate daune de-a lungul coastei Chiapas."
Specialistul a spus că aceste tipuri de cutremure de mică adâncime, produse pe un timp îndelungat, au potenţialul de a fi foarte periculoase. Potrivit USGS vor fi probabil replici.
Pe contul său verificate twitter, presedintele Enrique Pena Nieto a anunţat că "protocoale de protecţie civilă sunt activate, inclusiv Comitetul de urgenţă naţional".
Pe conturile de twitter au început să apară imagini de pe străzi cu oameni care se retrag din Ciudad de Mexico.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu