>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dosarul decontărilor ilegale de la CNAS: Fostul preşedinte al intituţiei, Marian Burcea, şi alte 12 persoane, încă 30 de zile în arest


Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis prelungirea cu 30 de zile a măsurilor preventive în cazul fostului preşedinte CNAS, Marian Burcea, şi a celorlalte persoane implicate în dosarul privind decontarea ilegală a unor servicii fictive de îngrijire medicală la domiciliu.

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi fost consilier al lui George Maior la SRI, alături de alţi inculpaţi în dosarul CNAS, au fost arestaţi în 1 septembrie, în urma unei decizii a judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.
Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, a fost demis, în 1 septembrie, de premierul Mihai Tudose, ca urmare a reţinerii sale de către DNA în dosarul privind decontările ilegale. Marian Burcea este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei.
Fostul consilier al lui George Maior la SRI, Sergiu Ciobanu, este acuzat de trei fapte de trafic de influenţă şi de instigare la folosirea influenţei, în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.Potrivit DNA, bugetul CASMB ar fi fost păgubit cu aproximativ trei milioane euro, în intervalul ianuarie 2016-august 2017, prin decontarea ilegală a unor servicii fictive de îngrijire medicală la domiciliu, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals. Cei care beneficiau de bani ar fi avut şi protecţia unor persoane din conducerea Casei de asigurări de sănătate a Capitalei, dar şi din conducerea CNAS.
„În multe situaţii, dosarele medicale cu pacienţi fictivi au avut prioritate la decontare şi aprobare, în timp ce solicitările pacienţilor asiguraţi care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de servicii medicale la domiciliu, erau refuzate. Pentru evitarea depistării fraudelor se întocmeau, în fals, raportări lunare de servicii medicale necesare decontărilor, iar în paralel erau introduse şi şterse date din sistemul informatic unic integrat al C.N.A.S prin accesarea fără drept a acestuia, astfel încât în sistem să apară că serviciile medicale au fost efectuate în realitate”, conform DNA. (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu