>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

HAOS în România | Peste o SUTĂ de trenuri au avut întârzieri din cauza furtunii, iar 15 au fost anulate/ Întârzieri de peste 300 de minute din cauza furtunilor din vestul ţării - FOTO


Peste o sută de trenuri au avut întârzieri din cauza furtunii, iar 15 garnituri de pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi au fost anulate. CFR informează că, până luni dimineaţă, 42 de zone feroviare din cele 43 afectate de furtunile violente au fost redeschise.

Începând de duminică de la ora 15.40 şi până luni la ora 00.30 fenomenele meteo deosebit de violente înregistrate în jumătatea de nord a ţării au afectat grav reţeaua de cale ferată şi traficul feroviar pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov, fiind înregistrate 43 de incidente, ifnromează CFR INfrastructură.
Mijloacele de comunicaţie convenţionale au fost întrerupte din cauza avariilor la reţelele naţionale, alimentarea cu energie electrică a liniilor de contact pe mai multe secţii de circulaţie şi în unele staţii de cale ferată a fost de asemenea avariată din cauza ruperii firelor de contact, iar zeci de copaci căzuţi pe liniile de cale ferată au blocat circulaţia.Pentru îndepărtarea avariilor au fost mobilizate 17 drezine pantograf, iar 174 salariaţi au acţionat permanent în cursul nopţii pentru restabilirea circulaţie, până la ora 5.30 fiind remediate 42 din cele 43 avarii produse la infrastructura feroviara, în curs de redeschidere fiind şi firul 2 între Bătuţa şi Bârzava.
106 trenuri de călători au ajuns cu întârziere la destinaţie, 15 trenuri de pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi fiind anulate.
La această oră personalul de specialitate acţionează cu drezine pentru restabilirea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic în zonele afectate.
Mai multe trenuri care trebuie să ajungă în Gara de Nord Bucureşti înregistrează întârzieri de sute de minute, trenul care soseşte de la Baia Mare raportând o întârziere de 320 de minute, din cauza furtunilor produse în vestul ţării, potrivit tabelelor de sosiri-plecări din gară.
Întârzierile trenurilor care trebuie să sosească în Gara de Nord Bucureşti sunt cauzate de furtunile produse duminică în vestul României, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătoarea de cuvânt a CFR Călători, Alina Predescu.
Trenul IR 1822 care ajunge în Bucureşti de la Arad are o întârziere de 300 de minute, trenul IR 1642 care vine de la Baia Mare afişează o întârziere de 320 de minute, iar trenul IR 1696 care vine de la Timişoara N întârzie 250 de minute, conform tabelei de sosiri-plecări din Gara de Nord.
Alte trenuri care întârzie sunt IR 1644 care a plecat de la Sighetu Marmaţiei (105 minute) şi IR 15538 care vine de la Arad (190 de minute).
Trenul IR 1837 care ajunge în Timişoara din direcţia Iaşi întârzie 68 de minute, trenul R 13313 care vine din Caransebeş afişează o întârziere de 51 de minute, iar trenul IR 72 care a plecat din Gara de Nord Bucureşti întârzie 44 de minute, conform tabelei de sosiri-plecări din gara Timişoara.
Trenul IR 473 care soseşte în Braşov de la Budapeste Keleti prin Sighişoara întârzie 60 de minute, potrivit tabelei de sosiri din gara din Braşov.
CFR SA a anunţat, luni, că a remediat toate cele 43 de avarii produse de furtuni la infrastructura feroviară de pe cele patru regionale de cale ferată: Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi.
Potrivit instituţiei, au întârziat 112 trenuri de călători cu 14.583 de minute, 15 trenuri au fost anulate pe raza regionalelor de cale ferata Timisoara, Cluj, Braşov şi Iaşi, iar două trenuri de pe ruta Iaşi – Timişoara au fost deviate pe ruta ocolită, prin Suceava – Adjud – Siculeni – Dej – Cluj.
Personalul feroviar va acţiona în continuare şi în cursul zilei de luni pe zonele afectate pentru a remedia urmările avariilor produse şi restabilirea condiţiilor normale de circulaţie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu