>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Inspecţia Judiciară a terminat RAPORTUL după controlul la DNA


Inspecţia Judiciară anunţă că a finalizat raportul privind rezultatele controlului la Direcţia Naţională Anticorupţie şi l-a trimis, marţi, către Direcţie în vederea formulării eventualelor obiecţiuni.

"Inspecţia Judiciară a finalizat raportul privind rezultatele controlului la Direcţia Naţională Anticorupţie.Raportul a fost avizat cu observaţii de conducerea Inspecţiei Judiciare şi a fost transmis azi, 26 septembrie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie în vederea formulării eventualelor obiecţiuni", se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare, remis marţi MEDIAFAX.
Termenul limită stabilit de inspectorii judiciari pentru formularea de obiecţiuni este 2 octombrie 2017.
Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraţii au precizat, marţi, că Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit nota Direcţiei Legislaţie Documentare Contencios (DLDC) în sensul că analiza problemelor sesizate de către Inspecţia Judiciară nu poate fi realizată decât în contextul dezbaterii raportului de control ce urmează a fi depus la CSM privind verificările întreprinse de IJ cu privire la managementul DNA.Potrivit sursei citate, problemele sesizate vizau tot aspecte legate de modul în care a decurs activitatea de control la Direcţia Naţională Anticorupţie aşa că s-a adoptat aceeaşi soluţie că şi în cazul celorlalte sesizări, note, memorii, care s-au referit la probleme asemănătoare şi care au fost transmise la CSM la începutul lunii.
Potrivit calendarului Inspecţiei Judiciare, pe 6 octombrie, cel târziu, documentul va ajunge în plenul CSM.
Inspecţia Judiciară a demarat, în 17 iulie, verificările la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a solicitării ministrului Justiţiei privind verificarea eficienţei manageriale de la DNA şi Parchetul General.
Controlul la DNA au dus la izbucnirea unui scandal in CSM.
Judecătoarea Gabriela Baltag, membru în CSM, a vorbit în termeni duri despre situaţia din Consiliul Superior al Magistraturii spunând că Inspecţia Judiciară va fi supusă unei „execuţii”. Efectele, susţine judecătoarea, sunt după controlul „fără tact şi respect” care a fost făcut la DNA.
„Am citit cu uimire avalanşa de materiale care mi-au ajuns pe mail zilele acestea. Ca într-o competiţie, s-au întrecut pe rând, cu numeroase reclamaţii, formulate la adresa activităţii Inspecţiei Judiciare care se pare că şi-a realizat obiectivele 'fără tact şi respect' atunci când a verificat structura de parchet, supusă unui control obişnuit pentru instanţe, reclamaţii venite nu doar de la vârful DNA ci şi din partea unor inspectori judiciari, îngrijoraţi de limitele controlului”, arăta Baltag.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu