>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Kovesi, despre şeful Inspecţiei Judiciare, instituţie ce a controlat DNA: A făcut parte din masonerie, dar n-a trecut în declaraţia de interese / Netejoru, plângere în instanţă împotriva soluţiei DNA


Şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, a făcut parte din masonierie, dar nu a semnalat asta în declaraţia de interese, spune Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat lui Moise Guran, la Europa FM. Inspecţia Judiciară este cea care a efectuat un control la DNA.

Verificarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost făcută în urma unei plângeri depuse în luna februarie de către judecătorul Camelia Bogdan, care îl acuza pe şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, de presupus abuz în serviciu având în vedere că a făcut parte din Loja Masonică, dar nu a declarat acest lucru într-una dintre declaraţiile de interese.
"Nu a fost niciodată începută urmărirea penală in personam, s-au făcut verificări doar cu privire la faptă, în urma verificărilor, noi am constatat că într-adevăr inspectorul-şef a făcut parte din masonerie, într-una dintre declaraţii nu a declarat acest lucru, deşi era obligat, am dispus clasarea pe motiv că faptele s-au prescris şi am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la această situaţie", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, Lucian Netejoru nu mai face parte la momentul actual din masonerie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu