>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Mădălin Stoica, militarul român mort în Afganistan este repatriat luni


Ceremonia prilejuită de repatrierea sublocotenentului post mortem Mădălin Stoica va avea loc luni, de la ora 11.00, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Mădălin Stoica a murit vineri, în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan.
Militarul, de 41 de ani, era căsătorit, avea un copil şi se afla la prima misiune în teatrele de operaţii, fiind angajat al M.Ap.N. din 2002.
La propunerea ministrului apărării naţionale, preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a decorarat post-mortem pe sublocotenentul Mădălin Stoica cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru dăruirea şi curajul manifestate sub culorile drapelului naţional, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operaţii din Afganistan.În acelaşi incident au fost răniţi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuaţi la spitalul militar din Kandahar.
În acest moment rămân internaţi în spitalul militar, starea lor fiind stabilă, potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN).
Luni, au fost organizate în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.
În timpul misiunilor externe, 29 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu