>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Educaţiei anunţă soluţia pentru Liceul romano-catolic din Târgu-Mureş: Ar putea funcţiona pe lângă "Bolyai Farkas"


Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că vineri inspectorul general şcolar din Târgu Mureş va anunţa soluţia pentru Liceul romano-catolic, rămas fără drept de funcţionare, o variantă fiind ca instituţia să continue cursurile pe lângă o altă unitate de învăţământ.

"Elevii vor avea aceiaşi profesori şi nu schimbăm clasele. Personalitatea juridică pe care am indicat-o noi este Liceul Bolyai Farkas din Târgu Mureş", a declarat ministrul Liviu Pop, la Antena 3.
Acesta a mai precizat că soluţia va fi anuţată oficial de către inspectorul şcolar general al judeţului Mureş.
"Am primit o scrisoare deschisă de la părinţi. Le spun ca ministru al Educaţiei că am urmărit interesul elevului, indiferent că acesta este român sau minoritar, şi orice ar încerca să facă unii actori politici, nu vom fi de acord. Avem legal pârghiile să asigurăm dreptul la educaţie al elevilor", a mai spus Pop.Anterior, inspectorul general şcolar, Ioan Macarie, declara pentru Mediafax că ISJ Mureş a avansat mai multe propuneri astfel încât cei 362 de elevi din 14 clase să fie şcolarizaţi în unităţi de învăţământ înfiinţate legal, autorizate şi acreditate, cum ar fi Liceul Teoretic "Bolyai Farkas" sau Colegiul Naţional "Unirea".
"Părinţii elevilor au refuzat categoric orice propunere, ei nu doreau şcoală cu personalitate juridică. Se putea realiza o structură, dar părinţii nu au dorit, iar acum ne aflăm în situaţia foarte complicată de a nu şti cum vor începe copiii şcoala. Am făcut apel la părinţi, dacă le pasă şi îi iubesc pe copii, să termine cu aceste lucruri care nu sunt la locul lor şi să se gândească la faptul că, de luni, copiii lor trebuie să înceapă şcoala. Avem dreptul să şcolarizăm aceşti copii în învăţământul obligatoriu, doar în acele unităţi şcolare în care există acte de înfiinţare", a subliniat şeful ISJ Mureş pentru Mediafax.
Nemulţumiţi de întreaga situaţie, circa 2.500 de persoane au ieşit, miercuri seara, în faţa Prefecturii din Târgu-Mureş.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu