>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Omar Hayssam a ajuns de la închisoare la spital, acuzând dureri abdominale


Sirianul Omar Hayssam, condamnat pentru terorism, a fost transportat, miercuri, la o clinică de specialitate după ce, marţi seara, a ajuns la Spitalul Judeţean din Târgovişte, acuzând dureri la rinichi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Târgovişte, Elena Firoiu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că după ce a petrecut noaptea la unitatea medicală din Dâmboviţa, Hayssam a fost transferat, miercuri dimineaţa, la o altă clinică de specialitate.
Hayssam a primit diagnosticul de insuficienţă renală.
”Aseară, în jurul orei 21.05, s-a prezentat la Departamentul de Urgenţă al Spitalului Judeţean Târgovişte, un pacient în vârstă de 54 de ani, care acuza dureri abdominale. El a fost examinat de o echipă multidisciplinară, iar în jurul orei 00.00 a fost internat pe una dintre secţiile spitalului, urmând ca astăzi dimineaţă, să fie trimis la o altă clinică de specialitate. Acest lucru s-a şi întâmplat, în jurul orei 9.30, starea pacientului fiind stabilă şi acesta fiind cooperant”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena Firoiu.Hayssam a fost însoţit de mascaţi din trupele speciale ale Penitenciarului de maximă siguranţă Mărgineni, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de 23 de ani şi patru luni de închisoare.
Cât timp i s-au făcut analize, deţinutul a fost păzit.
Sirianul a rămas peste noapte în grija doctorilor, înconjurat de forţe de ordine impresionante.
În luna martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv contopirea pedepselor primite de Omar Hayssam în dosarele "Volvo", "Foresta Nehoiu" şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, sirianul urmând să execute 23 de ani şi patru luni de închisoare.
În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.
Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară. În prezent, Hayssam este încarcerat.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu