>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Plenul CSM discută contestaţiile procurorilor Ana Iorga şi Doru Ţuluş la decizia revocării din DNA, dar şi cererile de pensionare a 45 de magistraţi


Plenul CSM discută, în şedinţa de joi, contestaţiile formulate de procurorii Ana Iorga şi Doru Ţuluş la măsura revocării din DNA. După revocare, Ţuluş a revenit la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Mihaela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Atât Doru Ţuluş, cât şi Mihaela Iorga au anunţat, după ce Laura Codruţa Kovesi a semnat ordinele de revocare că vor contesta în instanţă decizia, dacă va fi menţinută de CSM.
Procurorul şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.
În cazul lui Doru Ţuluş, revocarea a fost cerută de şefa DNA pentru că există „suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.
Mai exact, lui Doru Ţuluş i se reproşează faptul că şi-a vândut drepturile litigioase asupra unor restanţe salariale către un om de afaceri - Mihai Rotaru. Ulterior, Rotaru a fost implicat într-unul dintre dosarele ANRP şi a fost trimis în judecată, alături de fostul lider al PDL Ioan Oltean.
45 de procurori şi judecători au făcut cereri de pensionare, urmând ca solicitările să se discute în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de joi.

Printre cei care se pensionează sunt un judecător de la instanţa supremă, Emanuel Albu, şi doi judecători cu rang de Curte de Apel, unul dintre ei fiind fostul secretar de stat în Ministrul Justiţiei, Lidia Barac.
Dintre procurori, printre cei care au cerut pensionarea sunt Gheorghe Stoica, de la DIICOT, şi Minodora Vladu, de la DNA.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu