>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă a CSAT, în mijlocul scandalului de la Ministerul Apărării/ Dragnea: La CSAT merge ministrul interimar al Apărării; în SUA merge ministrul de la acea dată


Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru săptămâna viitoare o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, reuniunea urmând să aibă loc joi, 14 septembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.

"Joi, 14 septembrie, începând cu ora 11, va avea loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, şedinţă condusă de preşedintele României", a precizat Dobrovolschi.
Pe ordinea de zi a şedinţei se vor afla participarea forţelor navale ale Armatei Române la un exerciţiu militar al NATO şi strategia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă.
"Două elemente există pe ordinea de zi a acestei şedinţe şi anume participarea Armatei Române, cu o capabilitate navală la o misiune sub conducerea NATO, în semestrul doi al anului 2017 şi strategia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă", a detaliat Dobrovolschi.Dragnea: La CSAT merge ministrul interimar al Apărării; în SUA merge ministrul de la acea dată
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, că la şedinţa CSAT din 14 septembrie va merge ministrul interimar al Apărării, întrucât are toate competenţele unui ministru plin, iar în vizita anunţată în SUA urmează să meargă ministrul Apărării care va fi la acel moment.

Întrebat când vom avea un nou ministru al Apărării, în contextul în care pe 14 septembrie va avea loc o şedinţă a CSAT, Dragnea a răspuns: „Noi acum avem un ministru la Apărare. Să nu faceţi o confuzie, ministrul interimar are absolut toate competenţele”.
Chestionat dacă nu trebuie să avem un ministru plin care să participe la CSAT, liderul PSD a insistat: „Poate participa şi un ministru interimar. Nu faceţi confuzia să credeţi că un ministru interimar e pasager pe acolo. Are toate competenţele stabilite de Constituţie şi de lege”.
„Va avea bilet de intrare la CSAT. Poate participa şi un ministru interimar fără probleme, cred că va fi primit acolo”, a spus Dragnea.
Întrebat, pe de altă parte, cine va merge în SUA în septembrie, Dragnea a răspuns: „Ministrul Apărării care va fi la acea dată. Nu am spus că nu vom decide rapid cine va fi ministrul apărării plin, dar ministrul interimar are toate competenţele”.
Ambasadorul României în SUA, George Maior, a anunţat, în 29 august, că în luna septembrie ministrul Apărării va efectua o vizită în SUA.
„Relaţia cu SUA este la cel mai înalt nivel din istoria sa post-decembristă. Va fi o toamnă foarte interesantă. Lucrez intens la o vizită a prim-ministru Tudose în SUA. În această lună, septembrie, vine şi ministrul Apărării, sperăm că şi preşedinţii celor două Camere vor avea întâlniri cu omologii lor. Se pregăteşte şi cea mai mare misiune economică desfăşurată vreodată în România, în octombrie, cu companii americane”, a spus Maior.
Adrian Ţuţuianu a demisionat, marţi, după ce a fost convocat de urgenţă de premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria, pentru explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a salariilor militarilor. Şeful Guvernului i-a acceptat demisia, iar portofoliul Apărării a fost preluat interimar de vicepremierul Marcel Ciolacu.
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru săptămâna viitoare o şedinţă Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, reuniunea urmând să aibă loc joi, 14 septembrie, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.
"Joi, 14 septembrie, începând cu ora 11,va avea loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, şedinţă condusă de preşedintele României", a precizat Dobrovolschi.
Pe ordinea de zi a şedinţei se vor afla participarea forţelor navale ale Armatei Române la un exerciţiu militar al NATO şi strategia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă.
"Două elemente există pe ordinea de zi a acestei şedinţe şi anume participarea Armatei Române, cu o capabilitate navală la o misiune sub conducerea NATO, în semestrul doi al anului 2017 şi strategia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă", a detaliat Dobrovolschi.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu