>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Proprietarul fabricii de bere, AMENDAT în ianuarie pentru starea degradantă a acoperişului. S-a solicitat sesizarea procurorilor


Angajaţi ai Primăriei au constatat degradarea majoră a acoperişului fabricii de bere şi au amendat proprietarul clădirii încă din ianuarie, aceştia cerând Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale sesizarea organelor de cercetare penală, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Precizările Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) vin în contextul în care, marţi, învelitoarea din tablă a unui corp de clădire a a fabricii de bere din Rahova s-a desprins parţial şi s-a prăbuşit pe partea carosabilă a Bulevardului George Coşbuc

„Reprezentanţii Direcţiei de Poliţie şi Control din cadrul PMB au efectuat verificări în teren şi au constatat degradarea majoră a acoperişului (elementele de susţinere ale acestuia fiind deja avariate şi neasigurate în urma incidentului din luna ianuarie 2017). Precizăm ca reprezentanţii Poliţiei Locale Bucureşti au sancţionat proprietarii, încă din luna ianuarie a acestui an, cu amenda maxima prevăzută de lege, în cuantum de 8.000 de lei, această amendă fiind în prezent contestată în justiţie. Totodată, din cauza faptului că proprietarul imobilului nu a luat măsuri de punere în siguranţă a corpului de clădire avariat, ceea ce a contribuit la degradarea continuă a acestuia, s-a solicitat Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale sesizarea organelor de cercetare penală, potrivit competenţelor acestuia”, potrivit comunicatului de presă al Primăriei.

În urm incidentului de la fabrica de bere, un expert tehnic autorizat de Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului (MLPAT) s-a deplasat la faţa locului şi a dispus „măsuri de punere în siguranţă de îndată, având în vedere riscul major de prăbuşire necontrolată a întregului acoperiş pe partea carosabilă”.„Subliniem faptul că Direcţia Control din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti nu are competenţe în aplicarea prevederilor Legii nr. 10/1995 privind calitatea in construcţii, singura institutie abilitată fiind Inspectoratul de Stat în Construcţii. Potrivit prevederilor articolului 33 din actul normativ amintit, acesta exercită controlul statului cu privire la aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniul calităţii construcţiilor, în toate etapele şi componentele sistemului calităţii în construcţii, constată contravenţiile, aplică sancţiunile şi măsurile prevăzute de lege şi dispune oprirea lucrărilor realizate necorespunzător”, precizează Municipalitatea.
Sursa menţionată susţine că măsurile dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii cad exclusiv în sarcina proprietarului, iar urmărirea aducerii la îndeplinire a acestora revine acestuia ca emitent al Procesului Verbal de Control şi nu altei instituţii, care nu este abilitată pe legea în cauză.
„Această clădire face parte din ansamblul Palatul şi Fabrica de Bere - ,,Bragadiru”, care este clasat ca monument istoric, înscris pe Lista Monumentelor Istorice a Municipiului Bucureşti din anul 2015”, conchide Primăria.
Pompierii au îndepărtat, marţi după-amiaza, învelitoarea din tablă şi structura din lemn a acoperişului fostei fabrici de bere din Rahova, astfel ca bucăţi din acesta să nu se prăbuşească din cauza vântului.
Astfel, au fost îndepărtate învelitoarea din tablă şi structura din lemn care susţine acoperişul, ca să nu mai existe pericol de cădere.
La faţa locului au acţionat peste 30 de pompieri cu echipamente specifice de descarcerare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu