>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Puiu Haşotti, fost ministru al Culturii, şi-a dat demisia din PNL


Liberalul Puiu Haşotti, fost ministru al Culturii şi fost deputat şi senator timp de 20 ani din partea PNL Constanţa, şi-a dat demisia din Partidul Naţional Liberal, al cărui membru era încă din 1990.

Membru al Partidului Naţional Liberal din 6 ianuarie 1990, Puiu Haşotti a demisionat, luni, din partid.
”Unele atitudini politice ale PNL fie nu le pot înţelege, fie nu sunt de acord cu ele”, a anunţat, miercuri, motivul demisiei Puiu Haşotti.
Haşotti a spus că PNL-ul de astăzi ”nu mai seamănă cu cel în care m-am înscris eu”.El a ţinut să precizeze că nu are de gând să se înscrie în altă formaţiune politică.
Nu m-am înscris şi nu am de gând să mă înscriu într-un alt partid”, fără să mai facă alte comentarii.
La final, Haşotti a transmis: “Doresc succes PNL-ului!”
Puiu Haşotti este născut pe 14 iunie 1953, la Constanţa, şi a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti în 1976. Şi-a luat doctoratul în ştiinţe istorice în 1995. Cu un an înainte a fost bursier Fulbright la San Francisco State University, numele bursei fiind scris "Fullbricht" sau "Fubright" în mai multe variante ale CV-ului său postate online, fapt care a atras atenţia presei, de la nominalizarea sa pentru funcţia de ministru al Culturii.
În ceea ce priveşte experienţa sa profesională, Haşotti a lucrat ca muzeograf, muzeograf principal şi cercetător principal (1976 - 1996), a fost consilier la Inspectoratul Judeţean pentru Cultură Constanţa (1990 - 1995), lector universitar la Universitatea Ovidius Constanţa, Facultatea de Istorie (1990 - 1996), şi ulterior conferenţiar universitar în aceeaşi instituţie, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.
A intrat în Partidul Naţional Liberal (PNL) în ianuarie 1990, ocupând pe rând funcţiile de preşedinte al Organizaţiei Municipale Constanţa a PNL, preşedinte al Filialei Judeţene Constanţa a PNL, membru în Biroul Politic al PNL şi vicepreşedinte al PNL.
Haşotti a fost ales deputat în 1996, în primul mandat fiind secretarul Comisiei de Cultură şi membru în Comisia pentru Integrare Europeană, dar şi lider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, iar la cel de-al doilea - membru în Comisia de Politică Externă şi în Comisia pentru Integrare Europeană, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor (2002 - 2004) şi membru al Convenţiei pentru Viitorul Europei (2002 - 2003).
A intrat în Senat în 2004, fiind membru al Comisiei pentru drepturile omului şi membru în Adunarea Parlamentară OSCE, vicepreşedinte al Senatului (2004 - 2005), lider al grupului Alianţa Dreptate şi Adevăr (2005 - 2007) şi lider al grupului PNL (2007 - 2008). În prezent, el este la cel de-al doilea mandat de senator, fiind liderul grupului parlamentar PNL, membru în Comisia pentru drepturile omului, în Comisia pentru românii de pretutindeni, în Adunarea Parlamentară OSCE şi Adunarea Parlamentară a Mării Mediterane.
Tot în 2004, a candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al Constanţei, câştigate din primul tur de scrutin de Radu Mazăre.
Este căsătorit cu Georgeta Haşotti şi nu are copii.
Recent, şi europarlamentarul Ramona Mănescu şi-a depus demisia din PNL, actul fiind depus la PNL Constanţa.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu