>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Rectificarea bugetară se discută astăzi în şedinţa Consiliului General al Bucureştiului. Mai multe fonduri, tăiate de la infrastructură. Ce pasaje şi şosele sunt vizate


Proiectul de rectificare bugetară va fi discutat joi, în şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti, în cadrul acestuia fiind propusă reducerea finanţării pentru mai multe programe de infrastructură existente la nivelul Capitalei.

Conform proiectului de rectificare bugetară, de la capitolul „Transporturi” vor fi tăiaţi 175.472 de lei, iar de la capitolul „Străzi”, 174.799.
În cadrul documentului se propune scăderea sumelor alocate pentru mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere. Este vorba despre Pasajul Piaţa Sudului, unde se propune tăiere a 60 de milioane lei, Pasajul Ciurel, cu o scădere de 35 de milioane lei. De asemenea, vor fi scăzute cinci milioane de lei pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea şi 30 de milioane de lei pentru modernizare Şoselei Pantelimon.
Rectificarea bugetară presupune şi alocarea unor sume de bani pentru construcţia unor statui. Este vorba despre Statuia Regelui Ferdinand, unde se vor distribui 8,7 milioane de lei, iar bugetul total acestui edificiu se va ridica la 15,7 milioane de lei. De asemenea, vor fi alocate 10 milioane de lei pentru biserici, iar bugetul alocat acestora ajunge astfel la 65 de milioane de lei.Conform sursei citate, alte 50 de milioane vor fi scăzute din sumele alocate pentru înfiinţarea unei noi subunităţi de pompieri, achizitionarea de autospeciale şi camioane pentru intervenţie, maşini topit zăpada, autospeciale salvări, iar trei milioane vor fi tăiate de la consilidarea Policlinicii Titan şi 6,2 milioane de lei de la consolidarea Palatului Voievodal Curtea Veche.
Consilierii Primăriei vor decide dacă aprobă rectificarea bugetară în această formă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu