>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Şcoli închise joi | Cursuri suspendate în Prahova, însă creşele sunt deschise. În Timiş, patru unităţi de învăţământ nu fac ore


Şcolile din judeţul Prahova rămân închise pentru cursurile care se desfăşoară dimineaţă, însă creşele sunt deschise, la solicitarea părinţilor. În judeţul Timiş cursuri sunt suspendate în patru unităţi de învăţământ.

Autorităţile din Prahova au decis ca unităţile de învăţământ să rămân închise şi joi, din cauza condiţiilor meteo, însă numai pentru cursurile care se desfăşoară dimineaţă, elevii care învaţă după amiază urmând să meargă la şcoală.
Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat că decizia a fost luată în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, iar în cazul în care codul portocaliu de vreme rea se prelungeşte, vor fi suspendate cursurile şi pentru elevii care învaţă după amiază.
Primăria Ploieşti a anunţat că, în urma numeroaselor telefoane primite de la părinţii care au copii la creşele aflate în administrarea municipiului, joi, aceste unităţi preşcolare vor fi deschise.Prahova se află, de miercuri de la ora 16, sub cod portocaliu de vreme rea.

În Buzău, potrivit Inspectoratului Şcolar, unităţile de învăţământ sunt deschise, chiar dacă judeţul se află sub cod portocaliu de vreme rea.
“În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a hotărât ca unităţile de învăţământ din judeţul Buzău să îşi desfăşoare cursurile în program normal”, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Buzău, Geta Burducea.
Potrivit acesteia, s-a luat decizia ca elevii să rămână în clase, sub supraveghearea profesorilor, în cazul în care instabilitate atmosferică va fi deosebit de accentuată, iar după diminuarea fenomenului meteo să fie preluaţi de către părinţi.
În judeţul Timiş, cursurile sunt suspendate, joi, în patru unităţi de învăţământ , după ce furtuna puternică de duminică a afectat clădirile în care funcţionează.
Este vorba de Colegiul "I.C. Brătianu", Colegiul Tehnic de Vest, Liceul de Arte Plastice din Timişoara şi şcoala din localitatea Bethausen. Decizia de a suspenda cursurile a fost luată pentru siguranţa elevilor, clădirile celor patru unităţi de învăţământ fiind afectate de furtuna de duminică. Liceul de Arte Plastice va fi închis întreaga săptămână, pentru că acoperişul unităţi de învăţământ a fost complet distrus de vântul puternic.
Miercuri, toate şcolile din judeţul Vrancea s-au închis de la ora 15, în urma unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Şi şcolile din Dâmboviţa şi Prahova s-au închis miercuri, din cauza condiţiilor meteo. În Bacău, şcolile au rămas deschise.
Avertizarea cod portocaliu de vijelii pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău expiră joi, la ora 10.00.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu