>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

TOPUL celor mai competitive ţări din lume: Elveţia, în fruntea clasamentului/ Ce loc ocupă România şi ce probleme sunt


România ocupă locul 68 în topul celor mai competitive 137 de ţări din lume, având probleme la capitolele taxe, birocraţie şi corupţie, în timp ce Elveţia şi Statele Unite ocupă primele poziţii, potrivit raportului realizat de Forumul Economic Mondial.

România are scoruri mici la indicatorii precum inovaţie şi sofisticarea afacerilor, unde se clasează pe locul 106 în lume, dar şi la sănătate şi educaţie primară (locul 92 în lume), instituţii (poziţia 86 în lume) şi infrastructură (locul 83), conform raportului.
În schimb, România se clasează cel mai bine la capitolul mediu macroeconomic (locul 38 în lume), mărimea pieţei (locul 41) şi pregătirea tehnologică (locul 51).
Cele mai mari probleme care stau în calea afacerilor sunt taxele, birocraţia guvernamentală ineficientă, accesul la finanţare, forţa de muncă educată inadecvat, corupţia şi furnizarea inadecvată a infrastructurii, se arată în raport.România are un indice de competitivitate de 4,3, pe o scară de la 1 la 7.
Elveţia ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai competitive state pentru al şasele an la rând, cu un scor de 5,86, fiind urmată de Statele Unite (5,85), Singapore (5,7), Olanda (5,66), Germania (5,66), Hong Kong, cunoscut ca regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze (5,53), Suedia (5,52), Marea Britanie (5,51), Japonia (5,50) şi Finlanda (5,49).
Raportul Forumului Economic Mondial evaluează factori precum performanţa din infrastructură, mediul macroeconomic şi inovaţie din 137 de ţări şi teritorii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu