>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Trump promite în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Coreei de Sud să înăsprească sancţiunile asupra Phenianului


Donald Trump, preşedintele SUA, şi omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, au promis duminică în cadrul unei discuţii telefonice să înăsprească eforturile statelor pe care le guvernează de a contracara avansarea nucleară rapidă a Coreei de Nord, informează The Telegraph.

În cadrul unei convorbiri telefonice, ce a avut loc la doar două zile după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică ce a zburat deasupra unei insule japoneze şi a aterizat în Oceanul Pacific, cei doi lideri au promis să impună Coreei de Nord ”sancţiuni puternice şi eficiente”.
Presiunea tot mai mare va face Phenianul să realizeze că acţiunile sale provocatoare ”vor aduce numai izolări diplomatice şi presiune economică şi eventual vor conduce către un drum al coapsului”, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui sud-coreean.
Cei doi preşedinţi ar fi ajuns la un consens în privinţa nevoii Seulului de a introduce mai multe sisteme de Apărare construite de SUA, deşi nu au căzut de acord în privinţa detaliilor.
Coreea de Sud se bazează foarte mult pe asistenţa Statelor Unite în caz de război. Trupele americane efectuează în Coreea de Sud a treia cea mai importantă misiune din lume, aproximativ 28.000 de militari fiind staţionaţi în Peninsula Coreeană.
SUA au instalat, de asemenea, sistemul de apărare antirachetă THAAD la Seongju, în Coreea de Sud, care va fi folosit pentru a doborâ eventuale rachete nord-coreene.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu