>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

UDMR: Cerem 6% din PIB pentru Educaţie. Un sistem educaţional subfinanţat nu poate fi unul modern


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie, considerând că un sistem educaţional subfinanţat nu poate fi unul modern. În plus, crede că editarea manualelor trebuie regândită, astfel încât elevii să aibă tot ce au nevoie când încep şcoala.

Kelemen Hunor a declarat, luni, la Baia Mare la ceremonia de deschidere a noului an şcolar la Liceului Teoretic „Németh László”, că este nevoie de un sistem educaţional dedicat nevoilor elevului, bine definit, predictibil, axat pe competitivitate şi nu pe o serie de materii şi teme de casă inutile ori planuri de lecţie fără sens.
„Este legitimă aşteptarea conform căreia avem nevoie de un sistem educaţional dedicat nevoilor elevului, bine definit, predictibil, axat pe competitivitate şi nu pe o serie de materii şi teme de casă inutile, planuri de lecţie fără sens, un sistem educaţional performant şi, mai ales, unul în care părinţii să aibă încredere, ştiind că copiii lor se află pe mâini bune şi într-un loc bun. Putem susţine doar proiectele de legi educaţionale, reformele şi schimbările care îndeplinesc aceste criterii. Nemaivorbind de faptul că realizările noastre în domeniul educaţiei limbii materne nu pot fi compromise de niciun alt demers legislativ, nu pot fi diminuate sau anulate. Un sistem educaţional subfinanţat nu poate fi nicidecum unul modern, nu poate ţine pasul cu schimbările cotidiene”, a spus Kelemen.
Preşedintele UDMR a spus că trebuie cerut „cu responsabilitate şi curaj, ca pe termen scurt, nu mai mult de 3-4 ani”, alocarea a şase procente din PIB pentru Educaţie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu