>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Cod GALBEN de furtună în Capitală/ Bilanţul ISU, la ora 21.00: Cinci maşini au fost avariate de furtună/ IMAGINI din timpul furtunii. Un bărbat a murit, după ce un copac a căzut peste el


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri mai multe atenţionări cod galben de furtuni pentru Capitală şi mai multe judeţe, meteorologii precizând că vijelia se va intensifica în Bucureşti după ora 20.00. Primarul le cere oamenilor să nu mai iasă din casă după ora 20.00.
Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia a suferit unele avarii, miercuri, în urma intemperiilor din preajma Bucureştiului, informează site-ul frf.ro.
Din cauza debitului mare de precipitaţii, conducta principală de scurgere a cedat. Apa s-a infiltrat în plafonul din zona recepţiei hotelului şi a provocat căderea unor plăci din tavanul de rigips. Ca măsură imediată, s-a întrerupt voluntar alimentarea cu curent electric.
În hotel erau cazaţi jucători provenind de la echipa naţională de futsal a României şi de la loturile U-16 ale României şi Irlandei. Siguranţa lor nu a fost niciun moment în pericol. În urma recomandărilor pompierilor chemaţi la faţa locului, toţi sportivii şi personalul bazei au fost evacuaţi. Jucătorii au fost cazaţi la un hotel din apropiere.
Pagubele vor fi evaluate începând de mâine, după care se vor efectua reparaţiile necesare, precizează sursa amintită.
Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, a murit, miercuri seara, după ce un copac a căzut peste acesta, în urma Codului galben, emis de ANM, la nivelul Capitalei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Accidentul s-a produs în Şoseaua Viilor, din Capitală.
La faţa locului a acţionat o descarcerare şi o ambulanţă SMURD, precizează sursa citată.
Reprezentanţii ISU au spus că bărbat a murit, din cauza unei lovituri foarte puternice la nivelul capului, produsă de caderea unui copac.
Cinci maşini au fost avariate de furtună, în total opt copaci căzând pe carosabil, autoturisme sau linii electrice, în urma Codului galben emis la nivelul Capitalei.
Până la ora 21.00, ISU Bucureşti-Ilfov a acţionat, în Bucureşti, pentru îndepărtarea a opt copaci căzuţi pe carosabil, autorurisme sau linii electrice.
Bilanţul ISU, la ora 21.00: Cinci maşini au fost avariate de furtuna din Capitală. Nu există victime
Cinci maşini au fost avariate de furtună, în total opt copaci căzând pe carosabil, autoturisme sau linii electrice, în urma Codului galben emis la nivelul Capitalei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Până la ora 21.00, ISU Bucureşti-Ilfov a acţionat, în Bucureşti, pentru îndepărtarea a opt copaci căzuţi pe carosabil, autorurisme sau linii electrice.
Conform sursei citate, până la ora precizată, în judeţul Ilfov, echipele de intervenţie au acţionat pentru extragerea apei din patru subsoluri şi pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil. Ca urmare a acestor evenimente, cinci autoturisme au fost avariate.
„Nu au fost înregistrate victime”, precizează ISU Bucureşti-Ilfov.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, mai multe atenţionări cod galben de furtuni pentru Capitală şi mai multe judeţe, inclusiv Ilfov, meteorologii precizând că vijelia se va intensifica în Bucureşti după ora 20.00.
„După ora 18.00, treptat vântul se va intensifica, intervalul critic pentru Bucureşti îl apreciem între orele 20.00 şi 1,2,3 noaptea, când norii de furtună îşi vor face apariţia şi aici şi intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55-65 de kilometri pe oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie, este posibil ca, în anumite cartiere, să atingă chiar viteze mai mari de 65 de kilometri pe oră”, a precizat meteorologul Gabriela Băncilă, la comandamentul de urgenţă care a avut loc la Primăria Capitalei.
Meteorologii au mai anunţat că, în medie, cantităţile de apă vor atinge, în Capitală, 25 de litri pe metru pătrat, dar e posibil ca în unele cartiere, aceste cantităţi să fie chiar mai ridicate, în jurul a 30-35 de litri pe metru pătrat.
Cinci copaci au căzut miercuri seara, în Capitală, în urma Codului galben de furtuni emis de ANM, două situaţii fiind înregistrate pe Bulevardul Kiseleff, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov

Conform sursei citate, pe Calea Giuleşti, un copac căzut pe fire de electricitate, la Cotul Siretului, o creangă a căzut pe stradă, iar pe Bulevardul Iuliu Maniu, vis-a-vis de Piaţa Veteranilor, un copac a fost doborât de vânt pe o maşină.
Alţi doi copaci au căzut pe Bulevardul Kiseleff, unul în zona Piaţa Presei şi unul în zona Arcul de Triumf, menţionează ISU Bucureşti.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, mai multe atenţionări cod galben de furtuni pentru Capitală şi mai multe judeţe, meteorologii precizând că vijelia se va intensifica în Bucureşti după ora 20.00.
„După ora 18.00, treptat vântul se va intensifica, intervalul critic pentru Bucureşti îl apreciem între orele 20.00 şi 1,2,3 noaptea, când norii de furtună îşi vor face apariţia şi aici şi intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55-65 de kilometri pe oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie, este posibil ca, în anumite cartiere, să atingă chiar viteze mai mari de 65 de kilometri pe oră”, a precizat meteorologul Gabriela Băncilă, la comandamentul de urgenţă care a avut loc la Primăria Capitalei.
Meteorologii au mai anunţat că, în medie, cantităţile de apă vor atinge, în Capitală, 25 de litri pe metru pătrat, dar e posibil ca în unele cartiere, aceste cantităţi să fie chiar mai ridicate, în jurul a 30-35 de litri pe metru pătrat.
Meteorologii au emis, miercuri seara, o avertizare now-casting Cod portocaliu de vijelii, existând posibilitatea de apariţie a grindinei, valabilă pentru 12 localităţi din judeţul Ilfov şi opt din judeţul Giurgiu, aceasta urmând să fie valabilă de la ora 20.00 până la 20.45, conform ANM.
Zonele vizate de meteorologi sunt amplasate în judeţele Ilfov şi Giurgiu.
Astfel, a fost emis Cod portocaliu pentru localităţile ilfovene Bragadiru, Măgurele, 1 Decembrie, Berceni, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Cornetu, Dărăşti-Ilfov, Domneşti, Jilava şi Vidra.
În judeţul Giurgiu vor fi afectate localităţile Bolintin-Vale, Mihăileşti, Adunaţii-Copăceni, Buturugeni, Grădinari, Iepureşti, Ogrezeni şi Singureni.
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), se vor semnala averse ce vor cumula 30…35 l/mp, izolat 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vânt puternic cu aspect de vijelie, rafale ce vor depăşi 70…75 km/h, grindină în general de medii dimensiuni.
Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, că „nu sunt elemente” pentru a fi emis un Cod portocaliu de vijelii în Capitală, menţinându-se Codul galben de rafale de vânt şi vijelie, emis deja de ANM.

„Codul galben de rafale de vânt şi vijelie se menţine. Nu sunt elemente pentru a se trece la Codul portocaliu. După ora 17.00 va debuta acest fenomen. Va exista un interval critic, 19-20, când, potrivit informaţiilor oficiale de la ANM, vântul va sufla cu rafale de 55-65 km/h”, a declarat primarul general al Bucureştiului Gabriela Firea.
Aceasta a anunţat şi care vor fi cele mai afectate cartiere din Bucureşti.
„Vor fi câteva cartiere ceva mai afectate şi mă refer la cele din Nord-Est, printre care enumăr Băneasa-Colentina-Andronache-Tei şi, de asemenea, din Sud-Vest, Drumul Taberei-Militari-Rahova-Sălaj-Ferentari-13 Septembrie”, precizează sursa menţionată.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, mai multe atenţionări cod galben de furtuni pentru Capitală şi mai multe judeţe, meteorologii precizând că vijelia se va intensifica în Bucureşti după ora 20.00.
"După ora 18.00, treptat vântul se va intensifica, intervalul critic pentru Bucureşti îl apreciem între orele 20.00 şi 1,2,3 noaptea, când norii de furtună îşi vor face apariţia şi aici şi intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55-65 de kilometri pe oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie, este posibil ca, în anumite cartiere, să atingă chiar viteze mai mari de 65 de kilometri pe oră", a precizat meteorologul Gabriela Băncilă, la comandamentul de urgenţă care a avut loc la Primăria Capitalei.
Meteorologii au mai anunţat că, în medie, cantităţile de apă vor atinge, în Capitală, 25 de litri pe metru pătrat, dar e posibil ca în unele cartiere aceste cantităţi să fie chiar mai ridicate, în jurul a 30-35 de litri pe metru pătrat.
"Mare parte din aceste cantităţi se vor înregistra într-un interval scurt de timp, o oră, o oră şi jumătate, cel mult două ore. După ora 3 noaptea, treptat, fenomenele se vor diminua ca intensitate. Până dimineaţă, ploaia se va opri. Vântul va mai avea intensificări şi pe parcursul zilei de mâine (joi-n.r.) în zona municipiului Bucureşti, dar vorbim de rafale până la cel mult 40-50 kilometri la oră", a completat meteorologul.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut bucureştenilor să stea acasă în această seară. 
"Dacă în această seară, nu au drumuri urgente, strict necesare, să rămână acasă pentru că, după ora 20.00, vor începe aceste fenomene meteorologice extreme, vântul care va avea aspect de vijelie şi este bine să ne protejăm chiar dacă instituţiile statului iau toate măsurile necesare în aceste situaţii", a declarat Gabriela Firea.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu