>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video DECLARAŢIA ZILEI. Călin Popescu Tăriceanu despre starea justiţiei


Călin Popescu Tăriceanu, vorbind despre starea justiţiei, a declarat că în România a funcţionat un sistem de putere ocultă, care între timp a fost "devoalat".

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că situaţia din ultimele zile din Justiţie arată starea gravă în care s-a ajuns, cu ”judecători care confirmă că sunt timoraţi de procurori”, susţinând că avem un stat în care relaţii oculte de putere au funcţionat şi au pus între paranteze puterea legitimă.
Asist în aceste zile, cu neplăcută surprindere, la o serie de informaţii care apar în spaţiul public şi care nu fac decât să confirme ceea ce am spus de peste doi ani, anume că în România a funcţionat un sistem de putere ocultă. Între timp acest sistem de putere ocultă a fost devoalat. Am văzut care a fost sistemul de putere şi persoanele care exercitau în mod nelegitim puterea din statul român. Asistăm în aceste zile la informaţii care ne dau imaginea unei situaţii incredibil de grave în domeniul Justiţiei, anume judecători care confirmă că sunt timoraţi de procurori, că nu pot să lucreze, că nu au independenţa pe care şi-o doresc şi care e normal să existe pentru judecători”, a decarat vineri Călin Popescu Tăriceanu.
”Sunt lucruri care sunt mai grave decât ceea ce ne imaginam că există în Justiţia română. De fapt, avem un stat care nu poate fi în niciun fel definit ca fiind stat de drept, ci un stat în care relaţii oculte de putere au funcţionat şi au pus între paranteze puterea legitimă, democratică şi votul cetăţenilor. Modificările pe care le propune ministrul Justiţiei sunt menite a consolida Justiţia, a consolida statutul magistraţilor şi cred că ele trebuie discutate cu argumente juridice, nu politice şi nu de factură emoţională. Pe lângă dezbaterea democratică, văd încercări disperate a celor care au acaparat pârghii de putere în mod nelegitim de a-şi păstra poziţiile. Cu acest lucru nu vom fi de acord”, a mai spus Tăriceanu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu