>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video DEZASTRU în Timişoara şi Arad după o FURTUNĂ VIOLENTĂ. Cinci persoane au fost ucise, lovite de obiectele smulse de vânt. Sunt 12 răniţi, copaci doborâţi şi maşini răsturnate/ Stare de urgenţă | FOTO, VIDEO


Cinci persoane au fost ucise de furtuna care a izbucnit în vestul ţării, două în Timişoara, două în Buziaş şi una în Arad. Una dintre victime, o femeie, a fost lovită de crengile unui copac la Zoo din Timişoara, iar un bărbat a murit după ce un panou publicitar căzut peste maşina în care se afla, transmite corespondentul MEDIAFAX. Încă două persoane au murit, în Buziaş, judeţul Timiş, în urma furtunii violente, bilanţul victimelor ridicându-se la patru morţi şi 12 răniţi, potrivit ISU Timiş. Reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au fost convocaţi, duminică, la sediul Prefecturii Timiş, în urma furtunii puternice din cauza căreia doi oameni au murit la Timişoara, iar cel puţin cinci persoane au fost rănite. Judeţul Timiş s-a aflat sub atenţionare cod portocaliu de furtună. O altă femeie a murit în localitatea Moneasa, din judeţul Arad, în urma furtunii puternice. Sute de copaci şi stâlpi de iluminat au căzut pe carosabil, în Arad, în urma unei furtunii puternice de numai câteva minute.

Două persoane au murit, iar cel puţin cinci au fost rănite, duminică, la Timişoara, în urma unei furtuni puternice, zeci de pompieri intervin la ora transmiterii acestei ştiri în tot judeţul Timiş, după ce acoperişuri şi copaci au fost smulşi de vânt.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Elena Megherea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că două persoane au murit în urma furtunii puternice.
Este vorba de o femeie care se afla la grădina zoologică din Timişoara, peste care a căzut un copac, şi o altă persoană peste care a căzut un panou publicitar, în Calea Dorobanţilor, din oraş.
De asemenea, cel puţin cinci persoane sunt rănite.
“Se intervine în mai multe zone ale oraşului: avem copaci căzuţi, fire de current pe carosabil şi pe maşini şi acoperişuri smulse. Acum se intervine cu zeci de pompieri, au fost chemaţi pompieri de acasă pentru întăriri”, a afirmat Elena Megherea.
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că sunt mai multe străzi blocate, iar în mai multe zone ale oraşului, locuitorii au rămas fără curent şi apă.
“Din păcate, oraşul nostru a fost lovit de o furtună cumplită. Acum a trecut. Dar, în urma ei, am rămas cu o mulţime de străzi blocate, cu curentul şi apa întrerupte într-o mare parte a oraşului, cu clădiri cu acoperişul deteriorat sau chiar dislocat, cu copaci şi stâlpi puşi la pământ, etc., dar şi cu persoane rănite şi chiar cu deces. Am dat dispoziţii ca forţele proprii ale Primăriei -Horticultura, SDM, Retim, Aquatim, Colterm, Poliţia Locală, Direcţia de Mediu şi Direcţia Edilitară- să intre în acţiune şi să asigure reintrarea cât mai grabnică în normalitate. Evident, colaborăm cu ISU, Poliţia Naţională, Enel şi celelalte instituţii cu prerogative în astfel de situaţii. Vă rog şi pe dv, stimaţi timişoreni, să vă aduceţi aportul în acest sens”, a scris Nicolae Robu, primarul Timişaorei, pe pagina de facebook, înainte de confirmarea celui de-al doilea deces.
Judeţul Timiş se află sub atenţionare cod portocaliu de furtună.
Peste persoanele care au murit în Buzuaş se pare că au căzut copaci în timp ce se aflau în parc.
La ora transmiterii acestei ştiri sunt cel puţin 12 persoane sunt rănite, 45 de copaci rupţi şi 11 acoperişuri distruse, spun reprezentanţii ISU Timiş.
ISU Timiş transmite că, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt peste 140 de pompieri care intervin în tot judeţul
Timiş: Comitet pentru situaţii de urgenţă, după furtuna violentă în urma căreia doi oameni au murit
Reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au fost convocaţi, duminică, la sediul Prefecturii Timiş, în urma furtunii puternice din cauza căreia doi oameni au murit la Timişoara, iar cel puţin cinci persoane au fost rănite.

“În cadrul Comitetului pentru situaţii de urgenţă trebuie evaluate pagubele, să vedem unde intervenim, pentru că sunt foarte multe puncte în judeţ unde trebuie intervenit”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Timiş anunţă că femeia care a murit la grădina zoologică din Timişoara, după ce a căzut un copac peste ea, are 36 de ani, iar cea de-a doua persoană decedată, peste care a picat un panou publicitar, este un tânâr în vârstă de 24 de ani.
Potrivit poliţiştilor, poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Lugojului, a căzut peste autoturismul în care tânărul de afla, traficul fiind blocat pe ambele sensuri la ora transmiterii acestei ştiri.
De asemenea, IPJ Timiş comunică faptul că tot pe Calea Lugojului, în dreptul unui hotel, doi cetăţeni irakieni au fost loviţi de un copac, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiiri medicale. 

(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu