>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video FOTO, VIDEO | Cutremur de 7,1 grade în Mexic. Mii de oameni au ieşit în stradă/ Mai multe clădiri au suferit daune majore. Seismul s-a produs la exact 32 de ani de la un alt cutremur/ Cel puţin 5 persoane au murit


Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marţi în centrul Mexicului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

UPDATE 23:21 Cel puţin cinci morţi, în urma cutremurului din Mexic
Cel puţin cinci persoane au decedat în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter ce a avut loc în Mexic, informează The Guardian.

Presa locală din statul mexican Puebla a anunţat că cel puţin cinci persoane au fost raportate decedate în urma cutremurului.Guvernatorul statului Puebla a transmis pe Twitter că mai multe clădiri din oraşul Cholula au fost avariate, inclusiv biserici ale căror clopotniţe stau să cadă.
Cutremurul a avut o adâncime de 51 km, conform Institutului american de Geofizică (USGS).
Cutremurul de marţi seara s-a produs la exact 32 de ani de la un seism soldat cu mii de victime în Ciudad de Mexico.
UPDATE 22:19 Mai multe clădiri au suferit daune structurale în urma cutremurului de 7,1 grade din Mexic, produs la exact 32 de ani de la un seism soldat cu mii de victime în Ciudad de Mexico.
O clădire s-a prăbuşit parţial în Ciudad de Mexico, iar numeroase altele au suferit daune majore.
Numeroase zone din capitala Mexicului au rămas fără electricitate.
Mai multe imobile au fost cuprinse de flăcări în urma avariilor la sisteme electrice cumulate cu scurgeri de gaze. Imagini difuzate de presa mexicană au surprins producerea unei explozii într-o clădire.
Guvernul Mexicului a dispus convocarea Comitetului naţional de urgenţă pentru evaluarea situaţiei.
Seismul s-a produs la doar două ore după ce autorităţile mexicane efectuaseră exerciţii de evacuare a populaţiei în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marchează marţi 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.Seismul s-a produs la doar două ore după ce autorităţile mexicane efectuaseră exerciţii de evacuare a populaţiei în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marchează marţi 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.
Seismul a avut loc la ora locală 13.14 (21.14, ora României) la adâncimea de 51 de kilometri.
Epicentrul cutremurului de 7,1 grade a fost la cinci kilometri est-nord-est de localitatea Raboso, situată în centrul Mexicului, la 35 de kilometri sud de orăşelul Atlixco şi la 55 de kilometri sud-sud-vest de oraşul Puebla.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu