>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Administraţia SUA a publicat o listă cu firme ruse din domeniul apărării vizate de sancţiunile impuse Moscovei


Departamentul american de Stat a dat publicităţii o listă cu 39 de entităţi ruse din domeniul apărării cu care sunt interzise tranzacţiile "semnificative", acestea fiind vizate de sancţiunile impuse Moscovei în legătură cu anexarea Crimeei şi pentru implicarea în conflictul separatist din Ucraina, dar şi pentru presupusele ingerinţe în campania electorală din SUA.

Potrivit pachetului de măsuri adoptat de Congresul SUA în luna iulie, firmele care efectuează tranzacţii "semnificative" cu entităţile ruse din acestă listă riscă să fie sancţionate de autorităţile americane, informează postul France 24.
Lista include cele mai importante companii ruse din industria de armament, inclusiv Rosoboronexport, firmă care se ocupă cu exportul de arme şi vehicule militare, Sukhoi şi Tupolev, doi jucători uriaşi de pe piaţa aerospaţială, cât şi producătorul de arme de asalt Kalaşnikov.
Pe listă se mai află şi principalele agenţii de informaţii din Rusia - FSB, SVR, GRU, cât şi PO KSI, o firmă de IT despre care autorităţile americane cred că ar fi implicată în instruirea hackerilor ruşi.Administraţia SUA a prezentat lista cu 25 de zile întârziere faţă de data prevăzută în legislaţie, preşedintele Donald Trump opunându-se legii, care însă a fost adoptată cu o majoritate solidă de Congres, astfel că liderul de la Casa Albă a fost nevoit să promulge actul legislativ.
Un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului american de Stat a declarat că Administraţia SUA împărtăşeşte intenţia Congresului de a răspunde la "comportamentul dăunător al Rusiei în ceea ce priveşte criza din estul Ucrainei, atacurile cibernetice şi încălcările drepturilor omului".
Industria de armament reprezintă un domeniu major al economiei ruse şi printre clienţii acestui sector se numără nu doar ţări inamice Statelor Unite, precum Iran, Siria, dar şi ţări partenere ale Washingtonului, cum ar fi India.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu