>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Bilanţul atentatului din Somalia a ajuns la 230 de morţi, cel mai grav din toată istoria ţării. Statele Unite condamnă atacul, considerându-l un "act de laşitate"


Cel puţin 230 de persoane au fost ucise, iar alte peste 300 au fost rănite în atentatul produs sâmbătă după-amiază în capitala Somaliei, Mogadishu, au anunţat duminică surse medicale şi din cadrul serviciilor de securitate citate de site-ul agenţiei austriece APA.

Acesta este cel mai grav atentat comis vreodată în Somalia.
Bilanţul precedent era de 189 de morţi şi 200 de răniţi.
Preşedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Mohamed, a decretat trei zile de doliu naţional şi a lansat un apel pentru donarea de sânge.
Un atentat cu vehicul-capcană a avut loc sâmbătă după-amiază în faţa unui hotel din Mogadishu.
Potrivit martorilor, Hotelul Safari din Mogadishu s-a prăbuşit după explozia unui camion-capcană.
Atentatul nu a fost încă revendicat, dar în Somalia au loc frecvent atacuri comise de grupul islamist Al-Shabaab, afiliat organizaţiei teroriste Al-Qaida în Magrebul Islamic.
Administraţia Donald Trump a condamnat, duminică, atacul terorist de amploare comis în capitala Somaliei şi soldat cu zeci de morţi, catalogându-l drept "un act de laşitate".
"Acte de laşitate de acest tip reactivează angajamentul Statelor Unite de a-i ajuta pe partenerii somalezi şi din cadrul Uniunii Africane pentru a combate mizeria terorismului", se arată într-un comunicat al Misiunii americane în Somalia.
În ultimele luni, Statele Unite au intensificat atacurile cu drone militare vizând grupul terorist Al-Shabaab, activ în Somalia şi afiliat reţelei teroriste Al-Qaida.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu