>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Camera Reprezentanţilor din SUA adoptă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord: Conturile din State ale firmelor cu angajaţi nord-coreeni pot fi îngheţate


Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a adoptat, miercuri, un proiect de lege care înăspreşte sancţiunile impuse împotriva regimului de la Phenian, în contextul în care Coreea de Nord îşi continuă dezvoltarea programului nuclear, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Pachetul legislativ, ce poarte numele lui Otto Warmbier, studentul american care a murit după ce a petrecut mai mult timp în închisorile nord-coreene, urmăreşte să elimine legăturile Phenianului cu sistemul financiar global. Astfel, Trezoreria SUA va fi abilitată să îngheţe conturile din SUA ale instituţiilor financiare care au relaţii comerciale cu Coreea de Nord, inclusiv a firmelor care au angajaţi cetăţeni nord-coreeni.
Această iniţiativă s-a bucurat de sprijinul masiv al reprezentanţilor Congresului, 415 votând în favoarea legii şi doar doi împotrivă.
”Vreau să menţionez că am schimbat numele legistalţiei privind sancţiunile impuse Coreei de Nord. Îl vom onora pe Otto Warmbier, care a fost torturat de regimul Kim Jong-un”, a declarat, Kevin McCarthy, membru al Congresului american.În ultimele luni, comunitatea internaţională a adoptat o serie de sancţiuni împotriva Phenianului, ca reacţie la repetatele teste balistice şi nucleare nord-coreene. Aceste măsuri punitive au rolul de a izola regimul lui Kim Jong-un şi de a determina Coreea de Nord să accepte negocieri pe marginea denuclearizării Peninsulei Coreea (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu