>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Chiţac: A 63-a sesiune a AP NATO, cea mai importantă de la finalul Războiului Rece


A 63-a sesiune a AP NATO este cea mai importantă de la finalul Războiului Rece pentru că are loc într-o perioadă în care NATO este „profund subminată” şi se încearcă destabilizarea şi chiar destructurarea UE, a susţinut, vineri, şeful Delegaţiei române la AP NATO, Vergil Chiţac.

„Sesiunea anuală a AP NATO este cu siguranţă cea mai importantă organizată de noi până acum, sau cel puţin de la finalul Războiului Rece, pentru că se întâmplă într-o perioadă în care Alianţa NATO este profund subminată şi se încearcă destabilizarea, dacă nu chiar destructurarea Uniunii Europene”, a declarat Vergil Chiţac la conferinţa de deschidere a AP NATO, care se desfăşoară la Bucureşti, la Palatul Parlamentului.
Potrivit lui Chiţac, faptul că în 20 de ani România a organizat de trei ori sesiunea anuală a AP NATO arată că suntem „membri de încredere, voluntari şi devotaţi ai Alianţei”.
"Sigur că exemplul acesta nu este semnificativ. Semnificativă este însă acţiunea Armatei Romane în teatrele de operaţii din exterior, fie că e vorba de Afganistan, fie că e vorba de Balcanii de Vest sau de misiunile de pe marile fregate din Marea Mediterană sau în Nordul Africii”, a spus Chiţac.El a arătat că în comisiile lucrative ale acestei sesiuni a AP NATO se vor dezbate majoritatea problemelor politice majore şi de securitate cu care se confruntă Alianţa în momentul de faţă. De asemenea, vor avea loc alegeri pentru funcţiile de conducere în cadrul AP NATO.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu