>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Codul de conduită al parlamentarilor a fost adoptat de Comisiile juridice reunite/ Nicolicea: O parte din amendamentele propuse au fost "hazlii"


Codul de conduită al parlamentarilor a fost adoptat miercuri de Comisiile juridice reunite, urmând sa fie supus dezbaterii plenului.

"Acest cod a fost iniţiat de colega noastră Oana Florea, în colaborare cu colegii din Comisia juridică, din Comisia de statut. Este de inspiraţie franceză, în aşa fel încât nimeni să nu spună că ceea ce e bun de foarte mulţi ani nu e bun pentru noi. El e unul dintre punctele dintre patru puncte rămase la adresa Parlamentului de îndeplinit în solicitările MCV, faptul că l-am adoptat şi îl vom supune plenului, sper să iasă cât mai repede, să arate că ne-am îndeplinit această cerinţă. De fapt această condiţie ne-am autoimpus-o - cred că din interiorul ţării a pornit această idee cu Codul de conduită", a declarat preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea.
Acesta a afirmat că o parte din amendamentele propuse au fost "hazlii".
”Între timp au mai apărut nişte propuneri cam jenant pentru cei care le-au făcut. Ele nu ţineau de un cod de conduită, ci mai degrabă de statut sau de aplicarea regulamentului. Deci persoanele respective nu ştiau ce e acela un cod de conduită. În plus, ele au făcut cu depăşirea tuturor termenelor regulamentare de depunere de amendamente, iar unele aveau forme hazlii şi chiar aveau efecte contrare. De exemplu, în Codul de conduită se spunea printre altele de obligaţia parlamentarilor de a nu folosit expresii şi cuvinte jignitoare.Evident că asta înseamnă că pentru toată lumea. Cineva, din dorinţa de a fi mai catolic decât Papa, s-a gândit să accentueze, şi aici - să folosească cuvinte jignitoare la adresa colegilor, presei şi nu mai ştiu la ce. Adică pe ceilalţi poţi să-i jigneşti. Cu toate acestea astfel de persoane care fac astfel de amendamente au făcut mare tărăboi astăzi că minunăţiile lor n-au mai putut să fie supuse la vot şi le-am oferit ocazia, deşi nu mai trebuia să le luăm în considerare, să le susţinem la plen. Dacă vrea omul să se facă de râs, să se facă”, a mai spus Nicolicea.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu