>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Conflict între Daniel Dragomir, fost locotenent-colonel SR, şi deputatul Cezar Preda: Încalcă regulamentele comisiei SRI. Se impune sesizarea Parchetului şi chiar arestarea preventivă


Daniel Dragomir, fost locotenent-colonel SRI, îl acuză pe deputatul PNL Cezar Preda că a încălcat legea prin dezvăluirea conţinutului audierilor din Comisia de control al SRI, Dragomir apreciind că ”se impune sesizarea Parchetului şi chiar ridicarea imunităţii şi arestarea preventivă”.

Nemulţumirea lui Daniel Dragomir este legată de declaraţiile pe care Cezar Preda, membru în Comisia parlamentară de control al SRI, le-a făcut, marţi seara, pentru Digi24, legate de faptul că Dragomir a indicat doar doi ofiţeri SRI care ar fi comis abuzuri, Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă . ”Domnul deputat Cezar Preda a încălcat regulamentele comisiei şi a comis o serie de infracţiuni care aduc atingere respectării secretului de stat care guvernează audierile din comisie. Eu mă aflu sub jurisdicţia Comisiei parlamentare de control a SRI, tot ceea ce am declarat la audieri are caracter secret de stat. Voi sesiza Comisia de control cu privire la aceste încălcări ale legii, mai ales că cea mai mare încălcare a legii este chiar prezenţa domnului deputat Cezar Preda în această comisie şi în Parlament”, a scris Daniel Dragomir, pe Facebook.
Fostul ofiţer SRI crede chiar că Cezar Preda ar trebui să fie arestat preventiv. ”Se impune sesizarea de urgenţă a Parchetului General cu privire la infracţiunile grave comise public de domnul deputat. Se impune chiar ridicarea imunităţii acestuia şi reţinerea şi arestarea să preventivă. Faptele extrem de grave comise aduc atingere lucrărilor comisiei şi induc în opinia publică temerea că oricine poate ieşi public cu declaraţii din interiorul unor şedinţe secrete”, a afirmat Dragomir.
El crede că scopul declaraţiilor lui Preda a fost să-i avertizeze pe cei doi ofiţeri SRI.Deputatul Cezar Preda (PNL), membru în Comisia de control al SRI, a afirmat, marţi, într-un interviu pentru Digi 24, că preşedintele Claudiu Manda are întrevederi separate cu persoanele care urmează să fie audiate, Preda considerând că acest lucru nu este normal. ”Eu am avut de reproşat (...) faptul că preşedintele comisiei a avut întâlniri cu domnul Dragomir înainte de a începe comisia. Din punct de vedere al funcţionării unei comisii de o asemenea importanţă, aceasta este o chestiune impardonabilă. Eu nu pot să stau de vorbă cu cineva care se cere la comisie, în particular, o jumătate de oră. Eu am fost preşedintele acestei comisii şi stau cu un om care îmi solicită audienţe şi atunci când îmi solicită audienţe este o a treia persoană care notează ce mi-a spus respectivul”, a declarat Preda.
Acesta şi-a exprimat şi îndoielile cu privire la relevanţa afirmaţiilor lui Dragomir. ”E clar că, la un moment dat, ne vom despărţi, pentru că ceea ce a însemnat dorinţa domniei sale de a fi audiat şi ceea ce ar însemna pentru noi, comisia, de a afla lucruri care contravin legii de funcţionare a SRI şi modalităţile în care noi putem să stopăm aceste derapaje sau să luăm măsurile necesare s-au epuizat ca şi texte ale domnului Dragomir, din punctul meu de vedere. Eu cred că acum e deja un film care ţine opinia publică conectată la eventualele dezvăluiri ale domnului Dragomir. Cineva se foloseşte de această construcţie pentru a avea alte obiective, nu le înţeleg”, a spus deputatul PNL.
În acest context, Preda a menţionat că ofiţerii SRI despre care a spus Dragomir că ar fi comis abuzuri sunt Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă.
”Aceştia doi sunt cei despre care se vorbeşte. Domnul general Coldea e plecat de atâtea luni. Dacă dânsul a făcut ceva ilegal nu va putea scăpa, cum nu a scăpat nimeni în România. Domnul Dumbravă...este faimoasa declaraţie cu câmpul tactic. Şi toată lumea a spus că această afirmaţie poate fi intrepretată ca o influenţă asupra judecătorilor. E nu ştiu, nu mi-a spus nimeni să-mi arate un procuror sau un judecător care să fi dat o declaraţie în faţa comisiei că toate deciziile sale sunt rezultatul unor presiuni făcute de SRI. Ce este cu cele 65 de persoane indicate de domnul Dragomir pentru a fi audiate? E o listă de 65, foşti ofiţeri SRI, ziarişti, oameni de afaceri. Chiar îmi doresc să-şi exprime dorinţa să vină în faţa Comisiei. Ori ne facem că nu ne înţelegem, ori e alt scenariu. Eu nu pot să fac liste şi să îi dau Comisiei de Control a SRI: «Eu v-am dat o listă, dacă vreţi să îi interogaţi bine, dacă nu... Adică, eu v-am dat de lucru!» Eu nu pot să-i audiez decât dacă persoana respectivă doreşte. Ne-a spus că sunt câteva persoane care doresc. Foarte bine, să vină, să spună! Dar lucruri noi, lucruri cu subiect şi predicat”, a mai spus Preda.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu