>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Director ANP despre situaţia din penitenciarele din România: Anul viitor ne propunem să dăm drumul la 1.421 locuri noi de cazare. Câte spaţii au fost create în acest an


Marian Dobrică, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a declarat, vineri, în cadrul unor dezbateri privind situaţia din penitenciare, că în 2018 vor fi 1.421 locuri noi în închisorile din România.

„Anul viitor ne propunem să dăm drumul la 1421 de noi locuri de cazare în câteva unităţi penitenciare pe care le-am identificat deja. Concomitent, continuăm modernizarea locurilor de cazare la standarde europene existente deja în sistemul penitenciar, încă din această toamnă am dat deja în folosinţă cele 200 de locuri de la Penitenciarul Bacău, în decembrie – 200 de locuri de la Penitenciarul Giurgiu, 500 de locuri în proces de modernizare la Penitenciarul Deva”, a declarat Marian Dobrică, directorul ANP.
Directorul ANP atrage atenţia asupra situaţiile noi de posibilitate a eliberării condiţionate, ca urmare a intrării în vigoare a legii recursului compensatoriu.
„Despre cele 3349 de situaţii amintite de domnul ministru, pentru care se deschide vocaţia la liberarea condiţionată – se deschide pentru săptămâna viitoare, asta presupune că, începând de luni şi până vineri, în fiecare penitenciar va fi o muncă titanică. (..) Acum am făcut un pas, i-am pus în libertate. (...) Trebuie să vedem ce se întâmplă în continuare cu aceşti deţinuţi. (...) Există şi un risc, ca aceşti detinuţi să se reîntoarcă în penitenciar”, a mai spus directorul ANP.
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat că joi, în prima zi în care legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi, iar alţi 3349 pot cere acum eliberarea condiţionată, condiţia privind fracţia de executare a pedepsei fiind îndeplinită mai repede datorită celor şase zile de libertate obţinute pentru 30 de zile executate în situaţiii improprii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu