>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Egiptul a distrus rachetele antitanc din Coreea de Nord şi a dezminţit că armamentul îi era destinat


Ministerul egiptean de Externe a anunţat luni că autorităţile au distrus o încărcătură cu rachete antitanc din Coreea de Nord, interceptată în apropierea coastelor egiptene, şi a respins informaţiile potrivit cărora transportul de armament îi era destinat, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Prin intermediul unui comunicat, diplomaţia de la Cairo a transmis că transportul nu avea ca destinaţie Egiptul, dezminţind informaţiile prezentate de cotidianul american Washington Post, potrivit cărora o navă a fost sechestrată în august 2016 la intrarea în Canalul Suez, întrucât avea la bord aproximativ 30.000 de rachete şi se îndrepta spre Egipt.
Sursele citate de Washington Post au afirmat că ONU a publicat un raport în care se menţiona că a fost înregistrată cea mai importantă captură de armament după impunerea sancţiunilor la adresa Phenianului.
"Consiliul de Securitate al ONU felicită cooperarea Egiptului pentru punerea în aplicare a deciziilor privind Coreea de Nord. Informaţiile prezentate încearcă să creeze o impresie falsă că Egiptul nu este angajat în punerea în aplicare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate privind Coreea de Nord. Autorităţile egiptene au confiscat deja şi au distrus transportul, în prezenţa unui grup de experţi din Comitetul 1718 pentru sancţiuni împotriva Coreea de Nord, din cadrul Consiliului de Securitate", a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului egiptean de Externe, Ahmed Abu Zeid.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu